Да, стана. Извинявам се, грешката бе при мен. В бързината не съм сменила осигурителят. Лека вечер и благодаря!
Здравейте, и аз тук с въпрос. Как да подам Д6 на самоосигурено лице за 2012 година, след като в поле Месец, не ми позволява да избера или напиша 13?
Здравейте и благодаря за отговора  :bow:
Да, за възнаграждение за месец ноември става въпрос.
 За пръв път ще я подавам и текста в Данъчно-осигурителния календар: "Подаване на Декларация образец № 6 от работодателите, осигурителите и техните клонове и поделения за дължимите през месец Ноември 2012г. задължителни осигурителни вноски." ме наведе на тези срокове. Благодаря Ви още веднъж  :give_rose:
Пак съм аз  :wave:
Реших да подам утре (30.11.2012г) Д6 с код 2, без сумите за ДОД и след като платим заплати и осигуровки на 5.12.2012 да пусна пак Д6 с код 3 и сумата само за ДОД. Дано не греша ...
Здравейте!
Фирмата ни имаше само едно СОЛ, но от 6.11.2012г има назначен работник. Декларация образец 6 до 30.11.2012г ли трябва да подам задължително? Заплатите и осигуровките ще бъдат изплатени на 5.12.2012 г. Не може ли да я подам след плащането на заплата и осигуровките с код 3 - за изплатено възнаграждение за месеца?
Или да я подам до 30.11.2012г, с код 2 и да посоча дата на начисляване 5.12.2012? 
Благодаря irenabrili!  :flowers: Бърза и точна, както винаги  :thumbup:
Здравейте и от мен  :wave:
Аз също имам нужда от помощ. За пръв път съм в процедура по възстановяване. До месец Юли винаги съм на внасяне.
Месец Август - 293,73 на възстановяване в СД съм попълнила кл.60
Месец Септември - 33,14 внасяне в СД съм попълнила кл. 50 и кл. 70 с тази сума.
Месец Октомври - 20,75 внасяне в СД съм попълнила кл.50 и кл.70 с тази сума, а в кл. 80 - 239,84 лв.
Искам да попитам вярно ли съм попълнила клетките в СД и дали вярно съм попълнила Приложение 6 / в прикачения файл е/ - на Допълнителна информация за прихващането:
акт №/дата
- незнам какво да пиша - № и дата на съответната СД ли  :no:, незнам и трябва ли и други полета да попълвам  :blink: Пълен хаос ми е това Приложение 6  :hmmm:

Благодаря, предварително за отговорите!
Здравейте, отново
Преди малко ми се обадиха от НАП, че всичко е наред и ще ми пратят писмо. Всъщност се оказа, че дори не е отразено като грешка при тях, защото към тази дата фирмата не е в процедура по приспадане или възстановяване и не дължим осигуровки, заеми и т.н.

Искам още веднъж да благодаря на irenabrili! Благодаря и лек и успешен ден! :give_rose:
Не чакайте да ви отговорят, а отидете и проверете какво са направили по преписката. Заринати са с преписки и вашата може да си отлежава в някоя купчина. Когато отидете лично, може и пред вас да направят корекцията.

Благодаря, irenabrili ще трябва да се ходи да се пита.
Здравейте, нова декларация не съм подавала. Само входирах писмо в което обясних къде е грешката, за да я коригират, приложих и копия на декларациите от май, юни и юли. Все още нямам отговор. Когато дойде ще пиша.
Здравейте, току що видях, че имам грешка в месечната справка-декларация за месец Юли  :no:. Неволно съм попълнила клетка 70, което не е вярно. Как да постъпя сега? Може ли да подам декларацията още веднъж?