Аз също търсих такава информация и нищо не открих. Имах такъв случай миналия месец и фактурирахме на по-високи цени изхождайки от факта, че посредникът уж трябва да има някаква изгода. На всичкото отгоре посредника /ние/ фактурирме на третата страна / свързано лице - пак наша фирма, обаче в Лондон /. Така и не разбрах правилно ли фактурирахме стоката с надценка, ако някой знае нека се включи.
Ако VAT номера е валиден, да има ВОП и се издава протокол по чл.117
Виж това:
Данъчно облагане на хотелски услуги
Лиляна Панева – данъчен консултант
Данъци

   Във в. „Актив”, бр. 21/2011 г. Лиляна Панева – данъчен консултант, разглежда следния казус: След промените в ЗДДС от 01.04.2011 г. фирма започва да получава фактури от разрични хотели с ДДС ставка 9%. Хотелските услуги, които ползва (нощувки), са във връзка с командировки на служители, назначени по трудови договори във фирмата. Има ли право фирмата на данъчен кредит за хотелското настаняване във връзка с командировките на служителите по фактурата? Ако да, в коя колона на дневник покупки по ДДС следва да се отрази фактура с 9% данъчен кредит?
По принцип данъкът, начислен на данъчно задължени лица във връзка с осъществяваната от тях икономическа дейност, при която извършват облагаеми доставки, подлежи на приспадане и/или възстановяване. За целта е необходимо данните от фактурите, издадени от хотелите, да съвпадат с тези, отразени в документите за командироването на служителите. Т.е. да е налице пълна обвързаност на данните между тях. Данните от фактурите се отразяват в колона 10 и в зависимост от вида на правото, което пораждат, колони 11 или 13 на дневника за покупки.
Забележка след допълнителното запитване: В дневника и в справката-декларация не са предвидени специални колона и клетка за данък с данъчна ставка 9 на сто, но на практика с промяната в чл. 66 от закона, която е в сила от 01.04.2011 г., бе заменена данъчната ставка от 7 на сто, така че всъщност няма промяна, която да изисква добавянето на нови колони и клетки с цел отразяване на необходимите данни за въпросните доставки. Освен това никъде не е регламентирано, че в същестуващите общи колони и клетки относно размера на ДДС, който подлежи на приспадане и/или възстановяване, се посочва само данък, начислен с 20 на сто данъчна ставка. В този смисъл проблемът възниква (ако въобще може да се говори за проблем) от това, че счетоводните и данъчните програми са съставени за доставки със стандартната 20 на сто данъчна ставка. Това обаче не означава, че след като се посочи размерът на данъчната основа, върху която ще се начисли данъкът, получената цифра, определена с 20 на сто данък, не може да се изтрие и на нейно място да се нанесе размерът на ДДС, изчислен с прилагането на 9 на сто ставка.
Погледни отговора на  irenabrili по темата ДДС за износ извън ЕС


Здравейте,
имам фактура за комисионна /за туристически услуги/ от Booking.com , ф-рата е с валиден VAT номер:
1.  нали издавам протокол по чл. 117 ?
2. и тези туристически услуги на тези туристи изпратени чрез този сайт също се ползват с 9% ДДС...
Не знам да има изискване да не се върнат от същата сметка , аз  ги връщам от същата. Преди време бяха превели едно инкасо на чужда фирма в наша сметка заедно с нашите инкаса. Тогава от касов център искаха да ги върнем от същата сметка.
А тази продукция в този обект /магазина/ ли ще се продава ?
Приложение 3 и дължи само данък.
И аз смятам да ги декларирам!  Колкото и да разсъждавам ясно е от указанието, че трябва да се декларират.
Мисля също да  уведомя собствениците  за това и искрено се надявам поне малко да се стреснат и да вземем да изчистим тези каси най-накрая.
Бих изчакала плащането в такъв случай за да призная прихода ,защото може да няма никакво плащане докато не се извърши цялата работа, а това може да не се случи в 2013 г.
Но това си е мое мнение :wink1:
На какво основание признаваш прихода от 60 хил лв. ?
Ами от указанието на НАП разбрах, че там влизат само тези суми по сделките, които не са по пазарни условия.
И аз изчаквам имам 3 такива ЕООД, мисля, че трябва да се декларира, но само с код 6, без да влиза в ред 7. А после ще трябва и да ги декларират и като физ.лица в декл. по чл 50  нали.....
Здравейте, след цялото четене и тълкуване,единственото което разбрах за въпросното приложение е, че нищо не ми е ясно. Имам следния въпрос: Собственик на три ЕООД получава наем като физическо лице от тях/ като този доход си го  декларира като физл лице/. Трябва ли да посоча тези суми във въпросното приложение.
И по отношение на ДУК и личен труд -декларираме ли и с кой код?
Предварително благодаря на всички!