Много ви благодаря !
Да има копие от акта за раждане и там има посочено име на бащата,ако това имате предвид.
Благодаря за отговора. Видях този член в КТ , но и друго искам да попитам - какво всъщност означава ,че детето не е настането в заведение на пълна държавна издръжка? Предполагам тук не влизат държавните детски градини и ясли ? Защото в случая детето ходи на ясла .
 Моля за помощ при следния казус : наша служителка е самотна майка.Освен всички видове платени отпуски е ползвала  неплатен отпуск за гледане дете до 8г.в размер на 6месеца.Доколкото разбрах има право на още 6месеца непллатен отпуск ,който се признава за трудов стаж.
Освен молба за ползване на отпуск трябва ли още нещо да попълва/например декларация /  и има ли значение, че детето ходи на детска ясла /все още няма навършени три години/.
  Благодаря за бързия и ясен отговор !
                     
 Моля ви за помощ относно следния казус. Имам заповед за наказание на наш служител -удръжка от брутното трудово възнаграждение  на основание чл.210 от КТ  и във връзка с чл.206 ал.1 . Програмата , с която работя
дава възможност сумата да се удържи от нетното възнаграждение т.е. брутната сума на лицето остава същата , осигуровките и данъка също, променя се само чистата сума за получаване. Въпросът ми е дали не  е по правилно удръжката да се посочи в начисленията със знак минус,  брутната сума да се намали и съответно осигуровките и ДОД .
   Благодаря предварително !
                                                 

   И аз така си мислех .Още веднъж - много благодаря ! :smile1:
 Много благодаря зя отговора .Но за кой месец да посоча ,че се отнасят данните в декл.1 и 6 : за месец декември ли /когато е положен труда/ или за месец януари / когато са изплатени / ?  Само напомням, че става въпрос за граждански договори .
  Много ви моля,помогнете !Изплащаме възнаграждения по граждански договори за м.декември 2012 на 15.01.2013г. В какви срокове трябва да подам декл.1 и 6 и за кой месец да посоча ,че се отнасят ?
Мисля ,че  трябва да ги подам до 25 януари като в съответните полета/за кой месец се отнасят/посоча м.декември, а внасянето на осигуровките трябва да стане до 25 февруари/т.е.до 25 число на месеца следващ месеца на изплащане на възнаграждението / Права ли съм ? Вече тотално се обърках .
аз си подадох по електронен път справката деклараця по  ДДС без да съм обновявала счет.продукт и всичко беше ОК
 Много моля колегите, които вече имат този опит да ми отговорят на следните въпроси:
1.При плащане на заплати по банков път служителите подписват ли се на ведомостта и дават ли се съответно фишове? Ако не се подписват , тогава какво се прилага към ведомостта ?
2.Може ли на една част от служителите заплатите да се превеждат по банкова сметка, а на друга да се плащат в брой? Предпологам , че няма пречка.

     Благодаря !