Здравейте,
Моля ако някой е франчазополучател да сподели: Когато попълвате в сайта на НСИ Справка за приходите и разходите по видове дейности за 2012г към ОПР-то Раздел III Разходи за външни услуги на кой ред се попълва стойността на вноските по франчайз?
Ако може и аз да попитам: ЕООД няма дейост през цялата 2012г., но има начислени бакови такси за около 48 лв. Дали:
- ГФО в ТР
- декларация за неактивност в НСИ
- декл. чл.92 обр.1010 А в НАП
или
-нулеви отчети в НСИ и декл. чл.92 обр.1010 в НАП?
за ТР е ясно - там ще се публикува.
Благодаря предварителнно на отзовалите се!
Студент работи на трудов договор по чл.114 и възнаграждение 150 лв. Възнагеаждението е изчислено пропорционално на МОД за длъжността. Като уведоми учебното заведение вече няма да е осигурен за сметка на държавния бюджет. Обаче сумата върху, която се изчисляват и внасят ЗОВ е под минималната работна заплата за страната. Това ще прекъсне ли здравно-осигурителните му права? Необходимо ли е да предприеме някакви действия при така създалата се ситуация? Моля, ако някой има мнение по въпроса да сподели.
Благодаря за мнението. за съжаление и аз стигнах до тези заключения, но все се надявах някой да е открил някаква "вратичка". Мисля си за 2012-та да преобразувам резултата в увеличение, а за 2013-та да се сключи договор за наем и съответно да се внася авансово данък върху наема.
Казусът е следния: ЕООД (работи в областта на софтуерни услуги) е регистрирано на личния адрес на собственика, откъдето и осъществява дейността си. Партидите за ток и вода са на името на ФЛ - собственик на ЕООД-то. Допустимо ли е според вас, след надлежно оформяне с всички необходими документи, определен процент от разходите за ток и вода да се ползват за данъчни цели от ЕООД-то. Да уточня, че няма договор за наем. Ако има договор за наем е ясно - там няма проблем и всичко е ОК, но към този момент лицето не е сключило Договор само със себе си. Ще се радвам ако някой е имал подобен казус да сподели.