Във връзка с това, да попитам, някой знае ли дали може да се публикува ГФО с ел. подпис от упълномощено лице и изисква ли се пълномощно - имам предвид  нотариално зеверено?
Колеги, аз имам такъв въпрос, като съм подала декл. по чл. 55, но ми е сгрешена сумата на удържания данък, мога ли да подам нова и с правилната сума ли трябва да е или само с разликата до правилния данък, защото не знам какво ще стане ако се подадат две декларации за един и същи период. Предваритело благодаря!
Толкова е объркано всичко, сега се връщам от НАП и направо ме заболя главата. Те самите не знаят какво да отговорят на поставените въпроси и единственият им отговор е - ще съставим акт за нарушение. Ужас. До кога в България ще са така нещата.......
Здравейте, колеги! Аз искам да питам знае ли някой какви са последиците, ако е подадена декл. по чл. 55, а не е трябвало да се подава, т. к. данъка е внесен през месец декември. Мнаго кратко беше времето след публикуването на новата декларация, поради което не съм разбрала от указанията, че става въпрос само за начислените и невнесени данъци през м. декември и съм подала такава. Дали ще има санкция и може ли да се коригира, по-точно да се заличи подадената. Благодаря предварително.
р.р В моя случай става въпрос за данък върху наеми.
Да, благодаря за този отговор, и аз така мисля по отношение на приходите и разходите, но си мислех дали има някаква разлика при осигуряването или при подаване на декларации в НАП и НОИ. Изобщо отразява ли се някъде и по някакъв начин тази разлика
Здравейте, ще ми каже ли някой каква е разликата между работещо и неработещо СОЛ
Благодаря много! Вече ми е по-спокойно, защото става въпрос за септември и днес е подадена декларацията, така че ще подам нова, за да е всичко както трябва  :bow:
А, аз като пуснах декларацията по ДДС и сега открих, че имам грешка, мога ли да пусна втора, която да анулира първата
И аз Ви благодаря! В моя случай ставаше въпрос точно за собсвеник на ЕООД, който до сега се осигуряваше по ДУК, но за напред иска да е СОЛ  :smile1:
И аз  Ви благодаря за отговора! В моя случай ставаше въпрос точно за собственик на ЕООД, който до сега се осигурява по ДУК, а иска да се осигурява като СОЛ.
и аз имам същия въпрос, колеги, може ли някой да отговори