ЕООД и граждански договор за счетоводното обслужване като физ.лице

10.07.2015, 11:03 12803 21

#20 | 10.07.2015, 11:03
Публикации: 40 / 0
Интересно ми е защо всеки българин в чужбина си внася чинно данъците и казва " Какъв ред има там" . Тука обаче протестира против това, че трябва да плаща и търси вратички да не го направи. Според мене пари за пенсии няма, защото няма плащане на осигуровки от хора, които са задължени, но не го правят. Иначе , ако дребният бизнес загива от 123.06 лв. за осигуровки то по-добре да го няма. Както и да е - нищо лично, просто изказвам мнение, както и Вие го правите.

По темата - осигуряването като СОЛ и по трудов договор е осигуряване на две различни основания. Упражнявате ли дейност в качеството си на собственик на фирма следва и да се осигурявате независимо от това дали сте назначен или не на трудов договор. Ако сте пенсионер ще внасяте само здравни осигуровки, ако ли не - ще се осигурявате за пенсия 108.36 лв минимум или за всички осигурителни случаи 123.06 лв. минимум.



Защото в чужбина пенсионната реформа отдавна е направена както и човека който се осигурява знае точно каква пенсия ще вземе след еди колко си години полагане на труд в съответната страна. В България в 21 век на страна от ЕС аз както и много млади българи не сме сигурни в нищо ... законите тук се изменят с лека ръка от всяко правителство дошло на власт ! За какви пенсии говорим ,за какво осигуряване.... СМЕШНО Е  само да си го помислиш. Хубаво е, че се следи стриктното прилагане КСО, обаче е хубаво да се огледаме и на практика какво се е получава(получило).
По отношение на (Иначе , ако дребният бизнес загива от 123.06 лв. за осигуровки то по-добре да го няма.)  -  като се добави и  данъка  29,69 лв , ама то къде са 120 лв  там са и 150 лв , то пак по добре да го няма :smile1:   
Иначе благодаря за отговора по темата :good:
#21 | 10.07.2015, 11:08
Публикации: 11932 / 2174
" ...  забрави данъка  29,69 лв , ама то къде са 120 лв  там са и 150 лв , то пак по добре да го няма "

Докато темата беше за ЕТ такъв данък няма как да има - вече преместена в ЕООД този данък придобива смисъл / при възмезден личен труд на собственика / .
Иначе много неща могат да се кажат / извънсчетоводно / за ефектите и дефектите на системата и без съмнение има истина и във Вашите разсъждения, но сме тук и сега и трябва да правим , каквото е законно. / поне да се опитваме/ :smile1:
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група