Подаване на декларация 7 за здравни осигуровки

05.10.2023, 11:23 414 1

05.10.2023, 11:23
Публикации: 12 / 0
Здравейте тази година завърших и не съм работил. Изкарвам пари онлайн, но още не съм се регистрирал като фирма или свободна професия скоро ще го направя. Завърших май месец. Не знаех, че плащането на здравни осигуровки е задължително. За да ги платя трябва ли първо да подам декларация 7 за здравни осигуровки или да си извадя ПИК и да я подам онлайн? Ако е онлайн не съм сигурен точно какво да попълня на някой места например "Началната дата от периода, за който възниква задължението ми за внасяне на вноски"  Не знам от кога не съм здравно осигурен предполагам от началото на юни защото от тогава не се водя ученик. Също така ще ме глобят ли и шанса да ме глобят, ако подам декларация 7 онлайн по-малък ли ще е ? Благодаря ви
#1 | 05.10.2023, 12:11
Публикации: 308 / 41
       Най-добре онлайн с ПИК, шансът за глоба е почти нулев. Начална дата от  01.07.2023 г., отметка на Минимален осигурителен доход и като излезе задължението в "Справка за задлъженията с възможност за извършване на плащане" може да се плати онлайн без такси. Това за здравните като безработен.
       Обаче ако работиш онлайн, едва ли ще остане скрито за данъчните, така че побързай с регистрацията на фирма и с наемането на счетоводител.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група