Заплащане на непедагогически персонал.

Вчера в 16:24 94 4

Вчера в 16:24
Публикации: 2 / 0
Здравейте! За пръв път пиша във форума, но имам следния казус. Работя в училище и директорката решава да вдигне заплатите на няколко човека от непедагогическия персонал считано от 01.11.2024г. Въпросът ми е имали право? Благодаря, предварително!
#1 | Вчера в 18:47
Публикации: 4599 / 782
Заплатите се договарят между работника и работодателя. Това важи и за училищата... стига да има бюджет. Предполагам, че нямате някакви вътрешни правила, които да ограничават това.
#2 | Вчера в 20:19
Публикации: 2 / 0
Имаме вътрешни правила, но когато се вдигат заплатите се вдигат на абсолютно целия персонал. Това не е ли един вид дискриминация?
#3 | Вчера в 23:50
Публикации: 4599 / 782
Не мисля, че различните заплати, пък било то и за едни и същи длъжности, са дискриминация. Могат да се дадат много примери, оправдаващи различни заплати.
#4 | Днес в 01:22
Публикации: 5 / 0
Дискриминация е! Как така  По-Простия персонал  / Непедагогическия/ ще има  привилегиии...
В началото на всяка година се  повишанат зааплатите. Ако на ПП персонал с 20% , то за НеПП  е  10-11%!  Ако  за ПП е 15% за НеПП  е 7-8%. Ако за ПП е 10% , за НеПП  е 3-4%. Винаги  е  по-Братски   а не по-Равно!
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група