Отново Д1 и Д6

Днес в 08:22 228 15

Днес в 08:22
Публикации: 239 / 13
Здравейте , никога не ми се е налагало да правя корекция на двете декларации , но вчера ми донесоха болничен от м. 10, а аз ги подадох и платих осигуровките. Д6 я подадох с код 0, за да я залича.Не ми я приеха с основание - Д1- подадената сума ,Д6- 0,00 лв. разлика -сумата в Д1лв.
И се шашнах.Сигурно правя нещо не както трябва .Сумите са в намаление и по двете декларации.
Та моля за помощ.
#1 | Днес в 08:31
Публикации: 128 / 24
#2 | Днес в 08:33
Публикации: 35 / 1
Декларация 6 с код корекция.
#3 | Днес в 08:42

IV. КОРИГИРАНЕ НА ДЕКЛАРАЦИЯ ОБРАЗЕЦ №6 "ДАННИ ЗА ДЪЛЖИМИ ВНОСКИ И ДАНЪК ПО ЧЛ. 42 ОТ
ОТ ЗАКОНА ЗА ДАНЪЦИТЕ ВЪРХУ ДОХОДИТЕ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА"

Код корекция - в поле 7 се попълва буква "К" - когато се намалява размера на декларираните задължения за съответния месец. В този случай, освен коригираните, се попълват и всички останали данни от съответната колона на подадената преди това декларация. Попълва се точния размер на задълженията за съответния месец (т. 10 до т. 17) и се посочва същата дата в т. 18.

#4 | Днес в 09:17
Благодаря. Подадох ги и Д6 е вярна  , а за Д1 сумите са увеличени което не е вярно и пак не равни. А тя е вярна.Какво да правя ? Да я заличавам и нанова ли да я подавам?
#5 | Днес в 09:23
няма как за декларация 1 да са увеличени. Вие трябва да коригирате и декларация 1 на лицето с болничен. Подавате декларация 6 с корекцията и декларация 1 само за лицето с болничен пак с корекция.
#6 | Днес в 09:29
Публикации: 9715 / 1663
Подавате Д1 с код корекция и правилно попълнени всички данни + Д6 с код корекция с точен размер на данните, които се намаляват или остават същите + редовна Д6 само с увеличението на данните, при които има увеличение
#7 | Днес в 09:32
Д1 на лицето с болничен е подадена правилно.А не ли по-добре да залича цялата Д1 с всички лица и отново да я подам с верните данни.
#8 | Днес в 09:34
Това е безсмислено. ХХХХХ ви е описал добре какво трябва да направите.
#9 | Днес в 09:36
Вероятно не подавате декларация 1 само за лицето, а за всички служители. Може би за това няма равенство. Декларация 1 с код корекция само за лицето, което е с корекция+ Д6.
#10 | Днес в 09:39
Ами да така правя, а то било грешно.
#11 | Днес в 09:42
Публикации: 2 / 0
Най-вероятно ХХХХХ е начичаещ в тази област.
Щом му е по-прегледно нека си заличи Д1 и Д6 за м.10 и след това да си подаде редовните данни.
И задължително да провери отразените суми за м.10 в системата на НАП.

#12 | Днес в 09:43
 :smile1: Лъжете се за хиксчето. Той е един от най- компетентните тук.
#13 | Днес в 09:58
Публикации: 12228 / 2276
Подавате Д1 с код корекция и правилно попълнени всички данни + Д6 с код корекция с точен размер на данните, които се намаляват или остават същите + редовна Д6 само с увеличението на данните, при които има увеличение

Подкрепям. :good:
Това е правилният начин.

Най-вероятно ХХХХХ е начичаещ в тази област.

Може в някоя друга област да е начинаеща,но точно в тая не. Както се казва простено да Ви е - просто не знаете какво говорите/пишете.
#14 | Днес в 10:15
Подадох така както ми казвате за пореден път и чакам.
#15 | Днес в 10:39
Безкрайно много ви благодаря. Прие ми я системата, отразиха се правилните суми и надвнесените . Още веднъж голямо БЛАГОДАРЯ.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група