Здравейте, не намирам отговор на въпроса си и ме посъветваха да се свържа с методолозите на НАП. Някой знае ли дали има мейл, на който да отправя запитването си?
Благодаря!
Здравейте,
собственик на ЕООД, регистрирано по ЗДДС по чл. 97 и осъществяващо търговия онлайн, се налага да замине да живее в Англия. Дали е възможно да продължи дейността като ще трябва да изпраща стоките от Англия. Продава стоките предимно в Щатите и Канада, но има такива и в ЕС.
Здравейте, в петък подадох заявление за регистрация по ЗДДС, получих искане за представяне на документи и работя по него, но днес получавам мейл със следния текст:
"МОЛЯ, ПОТВЪРДЕТЕ РЕГИСТРАЦИЯТА ПО ЗДДС НА................ ЕООД ПРЕЗ ВЪНШНАТА СТРАНИЦА НА НАП."
Някой може ли да сподели как става това потвърждение? Имам ел.подпис с пълен достъп, но нещо не откривам къде да потвърдя...
Благодаря!
Не искам да коментирам как е работено до сега, но щом е цитирана дата 01 юли, става въпрос за регистрация OSS, при продажби на крайни потребители в ЕС и извън него. Срокът е до края на юни за тази регистрация и първия дан. период е 07-09 месец. Отчита се на тримесечие. Дано съм ви била полезна.
А как става тази регистрация OSS? Като цяло това ми е непозната материя и ще съм благодарна на повече разяснения  :blush:
Здравейте,
някой може ли да обясни как става осчетоводяването на продажби в Етси? Задължителна ли е регистрацията по ДДС? Моя позната, която продава в Етси от години, каза, че е получила мейл от тях, че от 1-ви юли е длъжна да се регистрира. Според мен е трябвало да се регистрира тук още преди да започне да продава в Етси, та сега незнам ако подаде/м заявление дали няма да отнесе глоба.
До сега не съм се занимавала с такъв вид продажби и нямам представа как да действам. Моля за помощ и разяснения!  :blush: Благодаря предварително!