Здравейте! Имам нужда от малко помощ защото досега не съм се сблъсквала с такъв проблем. МОЛ на складовете готова продукция днес си пусна заявление за напускане, със срок на предизвестие 30 дни, като упоменава, че е запозната, че ако не си спази предизвестието дължи обезщетение. След входирането на заявлението си тръгна. Шефа резулира заявление да е по чл. 326, ал. 3 като освобождаването ще се извърши след инвентаризацията. Но реално жената си тръгна. Аз как и от коя дата следва да я освободя? Веднага ли?
Консултирахме се с СТМ. Нямаме свободна подходяща длъжност за него. Да разбирам ли, че по този член чл.327 ал.1 т.1  след като той си е подал заявление, пак ще има право на пълна борса. Аз в заповедта пиша чл.327 ал.1 т.1, и причина посочвам - със заявление от работника. Така ли?
Здравейте!
Наш работник ни донесе решение от ТЕЛК в което е освидетелстван с 80 % неработоспособност, като изрично е записано, че не може да изпълнява досегашните си задължения. Човекът иска да го освободим от работа, на да може да си ползва пълната борса. Може ли да ми помогнете по кой член трябва да се случи това и каква е процедурата, защото болестта му е включена в защитените. Не съм се сблъсквала до сега с такъв казус и не съм запозната. Благодаря!