Здравейте,
Имам следния казус: ЕТ има овърдрафт и ипотечен кредит към банка. Ново дружество ЕООД откупува овърдрафта като тегли кредит срещу ипотека на имота на ЕТ и връща неговия овърдрафт, банката прави и Анекс към ипотечния кредит с който ЕООД се задължава да връща и ипотечния кредит на ЕТ.
Срещу тези действия с банката и откупуването на заемите  ЕТ дава под наем ипотекирания имот с машини и съоръжения и транспортни средства на ЕООД на 10 год. за да не връща парите на ЕООД.
За тази сделка трябва ли да се пусне фактура за наема.
Забележка: ЕТ и ЕООД са свързани лица.
Здравейте!
Имаме работещ ЕТ със сключени няколко трудови договора. Същото СОЛ има новоучредено ЕООД, което все още не развива дейност. Сега иска да почне работа с ЕООД -то, като сключи и няколко трудови договора, като в същото време не спира дейността и в ЕТ.
Трябва ли да спре осигуряването си в ЕТ и да почне да се осигурява в ЕООД, за да може да сключва договори? Ако спре осигуряването си в ЕТ, то какво се случва с трудовите договори в ЕТ? Може ли да сключва трудови договори в ЕООД, без да прехвърля осигуряването си от ЕТ в ЕООД?
Благодаря :)
При мен вече пратиха писмо от ... държавни вземания май беше, че не е внесен ДДС (всъщност си е внесен, ама е заминал за погасяване на осигуровки, които никак не са малко). Разговарях с въпросния служител, да посъветва как да процедираме, тъй като и следващият (и още доста следващи) ДДС ще замине за осигуровки. Отговорът беше - ами кажете им да си ги внесат!
... и това до кога ?? :hmmm:
От НАП казаха, че ще му възтановят здарвните права, ако занесем уверение, че е бил студент през въпросните месеци. Младежът е сигурен, че и в 10.2011 и в 10.2012 в декларацията е писал, че няма доходи от трудова дейност. Пратих го да иде да поиска да си види въпросните декларации, да видим той ли е спал или някой от казнцеларията на ВУЗ-а.
Здравейте!
Имам следната ситуация: Студент, редовна форма на обучение, започва работа на трудов договор, без да прекъсва обучението. Работи от 05.2010 до 05.2011. През 09.2010 със започването на поредния семестър, в някаква декларация от ВУЗ-а е посочил, че получава доходи от трудов договор. До тук добре. И сега отива на зъболекар и му казват, че е загубил здравни права. При проверка се оказва, че му се губят от 10.2011 до 09.2012 ??? Пратих го да попита в канцелариите на ВУЗ-а, отговорили му, че понеже не им се е обадил при прекратяването на труд.дог. за това  - сега да си ги внесял за негова с/ка.
Питам, защо при положение че е работил до май 2011, правата му прекъсват чак през октомври същата година?
И защо, след като не им се е обадил, че прекъсва труд.дог., от 10.2012 до сега отново има здравни права?
Как бихте ни посъветвали да процедираме (от провинцията съм и не е много удобно да ходя да се разправям лично в София :( )