При ЕТ задълженията по ЕГН и БУЛСТАТ излизат заедно. Така, че дали ще ги преведете по БУЛСТАТ или ЕГН- няма голямо значение за данъчната система. Иначе е правилно данъка като ЕТ да е по БУЛСТАТ- в Приложение 2 стои БУЛСТАТА.
Можеш да заведеш дело, можеш и да оспориш описите при инвентаризация, щом някой друг има ключ. Освен това инвентаризация трябва да правят в твое присъствие и тогава да разписваш листовете с описи, ако нямаш други възражения, но само ако си присъствала лично при броенето.
Съгласан съм с Тoleva66. Изпитът е излишен и предразполага към корупция. Освен това е по-важно да се контролират съставителите на фирми с голям обем дейност- голям оборот (например над 500 000 лв), с ДМА, лизинги, кредити , над 20 души персонал и т.п. отколкото на някоя търговска фирма или фризьорски салон с 2000 лв. годишен приход. Например да има изискване за такива големи компании да имат лицензиран съставител на отчети (извън ДЕС- ако не подлежи на одит, разбира се). Както е с изискването определени компании да имат вътрешни одитори, които също се лицензират. Да се прави  разлика между големи и микропредпирятия, за да не се изпадне в ситуация едно микропредприятие да плати за съставяне на годишен отчет такса, по-голяма от годишната му печалба.