Гложди ме мисълта за самоосигуряващо се лице в ЕООД, цяла година осигурено на мин. без да получава доход. Не получава доход, съответно не се декларира в справката с код 102. Получава ивънтрудови доходи от друго място и после в приложението за окончателният размер на осигуровките, само ли трябва да попълни платените през годината осигуровки ? Не е ли по лесно с декларацията по чл. 73 ал. 6 да му се подаде и съответно автоматично да се зареди ?
Как мислите вие ?
При такива случаи преди продажба се прави протокол от сервиз или техническо лице за повредата.  Колата се обезценява и се след това се продава. Естествено ако след обезценката има марж се дължи ДДС и кд.
По преценка на служителя, но напоследък си е задължително.
Подадена е декларация по чл.50 от зддфл за изравнителения доход в срок, допълнителните задължения са платени и съответно в декларация 6 до 30 Април са отразени всички суми. При проверка на осигурителният доход на самоосигуряващото се лице след  година стоят сумите по  авансовият осигурителен доход, а не от действително полученият по декларация. Всичко е попълнено правилно. Къде е грешката, за да не се виждат сумите на изравнителния доход в НАП и НОИ?

Моля помогнете.
Подкрепям, че това е рекламна услуга и се начислява ДДС.  :good:
Погледни чл.21 и по конкретно мястото на изпълнение при извършване на услуга на данъчно незадължено лице.

Извинявам се, не го видях в предварителните текстове. Радвам се, че го има.



Здравейте,

Дали сте се замисляли по въпроса дружество регистрирано 2017 отговарящо на условието за спец.счетоводно предприятие с представляващо лице без нужен стаж за съставител и без други служители??? Ако отговоря на условието за спец.счетоводно предприятие ОК, но какви са критериите за представляващ на спец.счетоводно предприятие - няма. Няма и санкция за това... Но физическите лица ги санкционират...Всички закони ги мислят едни...
Здравейте,

При нотариуса във Варна за няколко фирми в едно пълномощно мина с една такса за удостоверяване на подписа.

Поздрави,
Предстой ходенето до нотариус-а. Ще върна  след няколко дни отговор какво е станало.

Благодаря Ви,
Благодаря Ви за отговора.

Моята логика е същата, но не е често срещан казус, а ако питаме нотариус или Юрист за изготвянето, отговорът им ще е ясен :) Важно е в НАП какво ще кажат.

Поздрави
Здравейте колеги,

Искам да Ви попитам за нещо, което не бях срещал до сега: Управител на няколко фирми иска да упълномощи лице да подава данни към НАП с пълен достъп за всички фирми, тоест нотариална заверка следва да има. Обаче не му се дават за всяка фирма пари за заверка и въпроса ми е:
Може ли с едно пълномощно, в което са упоменати дружествата, в които е Управител, да упълномощи лицето с нотариална заверка ? От НАП ще го признаят ли ?

Моля дайте съвет, как процедирате Вие в такива случай. И дали имате такива случаи.

Благодаря предварително!
Благодаря Ви за отговорите колеги.

Да, във Варна е. Ако той няма време или не му се занимава ще позлвам Куриер с обратна разписка.

Хубав ден!
Здравейте колеги,

Случвало ли Ви се е да искате да подадете заявление за ползване на ел.услуги на фирма в град, различен от вашият офис ( и различен НАП ). Случая е следният:
Водя счетоводството на фирма от Варна, и искам с подписа си на физ. лице да позлвам ел.услуги за фирмата.

След като имам всички документи, пълномщно и заявление, може ли управителя на фирмата във Варна да отиде и да ги представи, за да ползвам ел. услуги ? Как процедирате Вие ?

Целта е да не се разкарвам от София до Варна.

Благодаря предварително.
Здравейте. Искам да попитам, имам служител назначен по чл. 68, ал.1, т.3 - по заместване във във връзка с чл.71 - 6 месеца с изпитателен срок. Изпитателният срок е минал. Служителя е подал предизвестие. В договора сме посочили , че три месеца е предизвестието. За да освободя този служител, трябва да изчакам да приключи предизвестието му или мога по всяко време, тъй като договора е сключен в полза на работодателя ? А по взаимно съгласие?

Благодаря Ви предварително!