Благодаря за отговора!
Благодаря за отговорите!Ако съм назначена на  4 часа,след време мога ли да изляза на борсата с 60% обезщетение от брутната заплата - през последните 2 години имам 6 месеца майчинство,10 месеца работа на 4 часа, 6 месеца работа на пълен работен ден. Сега отново ми предлагат да ме оставят на 4 часа.Плащат се осигуровки на пълната заплата, запазва се оригиналният член на назначиние 119 .
Т.е. правилно разбирам, че е възможно да съществува трудов договор на 2 часа. Благодаря!
Здравейте! Във фирмите с мъжа ми не знаем как ще се развият нещата и има вероятност трудовите ни договори да бъдат променени на 4 часа или 2 часа. За кандидатстване за детска градина, трябва да се водим на трудов договор . Възможно ли е основният договор да бъде променен на 2 часа или ще се води допълнителен. Важно ми е, за  да знам как да настоявам пред работодателя си. Благодаря!
Много благодаря!Предполагам,че и за майчинство се взима МРЗ
Много благодаря!Предполагам,че и за майчинство се взима МРЗ
Здравейте,ползвах 20 дни неплатен отпуск за гледане на дете по чл 167.По време на този отпуск плащат ли ми се осигуровки и начислява ли се трудов стаж или този период се води нулев при изчисляване на болничен или обезщетение за майчинство?
Здравейте,имам въплос за ицплащане на болничен на мъжът ми.Има 12г трудов стаж.Беше на борсата 9 месе,после още 2 медеца без работа.От 3 месеца работи,но беше болен 2 дни,за които има болничен.От счетоводството са му казали,че намал право на болничен щом няма 8 месеца стаж.При новият работодател ли трябва да го има този стаж,струва ми се,че е станало някакво объркване.
Предварително благодаря!
Да,на трудов договор съм.Много благодаря за отговорите!
Нали отпуската по чл.167 се води пак отпуск по майчинство
Здравейте,

Налага се да ползвам отпуск по чл. 167, за отглеждане на дете до 8 г - дъщеря ми е на 2 г. и 3 месеца.Ползвала съм отпуската до 2 г. Въпросът ми е, нали ползвайки отпуска по чл 167 се водя в трудово правоотношения,т.е. съм на трудов договор, и счетоводителката ми може ли да издаде служебна бележка с текст,че съм в отпуск за гледане на дете за детско заведение- как точно трябва да изглежда тази служебна бележка - може ли образец.

Предварително благодаря!
Много ви благодаря,бях сигурна,че е така,но исках да питам за всеки случай
Здравейте!

Прочетох много полезна информация,но не намерих отговор на моят въпрос.Мъжът ми го съкратиха от работа и се налага да започне някъде за 2 месеца на минимална заплата заради детската ясла на детето ми.Имате ли представа дали, ако започне на минимална или по-ниска заплата на пълен работен ден, може да продължи да получава обезщетение от борсата.Четох в сайта на НОЙ,но там пише за започване на непълно работно време,а как стои въпросът с работа на пълно работно време?