За януари е 0, понеже са ми платили през декември едната седмица от ноември и целия месец декември, а януари са ми го платили през февруари.
Имам стаж преди това, но е разпокъсан и са ме осигурявали на 1, 2, 4 или 8 часа. Та след много сметки се събират 8 месеца и 19 дни на 10.05. 2013г. Към тази дата прибавих 2 работни дни, за да станат 19-те дни месец (21дни). И ако на 14.05 имам вече 9 месеца стаж, предполагам на 14.08.2013г. ще станат 12 месеца.
Тази дата 12.08 я написах така, без да смятам, понеже ме интересува по- скоро каква е разликата в датите на придобиване право на обезщетение по чл. 48а и чл. 52а КСО :blink:
не че някой ми отговаря на въпросите, но все пак ще се пробвам пак да питам :) има ли разлика в датите на придобиване право на обезщетение по чл. 48а и чл. 52а КСО? Този път става въпрос за социално майчинство. На 12.08.2013г. правя 12 месеца стаж.
И ако в края на месец април правя 8 месеца и 19 дни стаж, кога според вас стават 12 месеца? Счетоводителката го е изчислила на 11.09, но според мен е началото на август :hmmm:
Здравейте :) Имам проблем с попълването на молба-декларация за получаване на еднократна помощ при бременност. Започнах работа на 23.11.2013г., а преди това бях студентка и съответно нямам доходи някои месеци. За тези месеци 0лв. ли трябва да напиша като брутен доход? А там където пише "В това число доходи от:
  III. Обезщетения:
1. обезщетения за временна неработоспособност "- трябва да въведа сумата от изплатените от НОИ обещетения или сумата изплатена от работодателя за временна неработоспособност (първите 3 дни при излизане в платен болничен)?
Здравейте :) на 11.05.2013 излизам в болничен 45 дена преди термин. Нямам 12 месеца стаж и искам да си подам документи за еднократна помощ при бременност. Та въпроси имам много понеже от социалното нищо не ми обясниха  :no:
 В молба декларацията има таблица за брутния доход на семейството (само моя ще е) 12 месеца назад. Добре, ама аз се водя на работа в тази фирма от 23.11.2012г. и в удостоверението, което ще ми дадат за брутния доход ще са вписани само 5 месеца.
1. Трябва ли за останалите 7 месеца някаква бележка че съм била безработна или студентка и от къде трябва да се вземе ако трябва?
2. Какво трябва да попълня в таблицата за "безработните" месеци?
3. Когато съм взимала обещетения за временна нетрудоспособност (последните 2 месеца) трябва ли да ги вписвам в таблицата и трябва ли да ходя до НОИ за да ми дадат някаква бележка колко ми е обезщетението?
Здравейте,
Бременна съм в 6тия месец и искам да излезна в болнични възможно най-скоро. В края на февруари ще направя 6 месеца стаж. Въпроса ми е, на кой ден от март месец мога да си пусна болнични за да се считам и февруари месец за осигурена? До колкото знам, осигуровките за месец февруари ще бъдат отчетени на 25ти март или ако са платени в началото на месеца няма да има проблем?