Как системата приема Д1 за ДУ на 4 часа, не мога да коментирам. Нямам ДУ и не зная дали въобще се попълват часове.

да добавя: В Д1 не се попълват часове

Да съгласна съм с вас, в Д1 на часовете пише 0, за заплата обаче пише примерно 468 (вместо 936 , колкото е прага за ДУ, по КИД) и Д1 и Д6 се равняват и в НАП ги приемат така....
Здравейте, пред мен стоят следните казуси и ви моля да ми помогнете с най-доброто им решение.
КАЗУС 1: Собственик на ЕООД, с ДУК (стойността на който е като за 4 часа)полагащ личен труд и получаващ възнаграждение, който си подава и ГДД (вкл. с Таблица 1 и 2 за осигурителния доход).В декларация обр.1 и обр.6 този ДУК е показан за 4 часа, (не под МОД, но е приравнен до 4 часа) НАП приема така подадената декларация, така отива и в персонален регистър. Сега въпроса е след като в НОИ гледат за ДУК-овете след 2009г само персоналния регистър, биха ли заверили този осигурителен стаж?

КАЗУС 2: Собственик на 2 работещи ЕООД-та полагащ личен труд с ДУК-ове на по 4 часа във всяко, биха ли от НОИ заверили осигурителен стаж 8 часа?

И как ако собственик на ЕООД, с 1 човек  /самия собственик/, който управлява и работи в това ЕООД веднъж ще се осигурява като СОЛ за трудовата си дейност и веднъж като ДУК за управленската?Да по изгодно е чисто финансово да е само СОЛ, но кой върши управленската дейност на фирмата - пак той. И ако недай си боже има и трудов на 8 часа (в друа фирма) в НОИ, като тръгнат да му смятат стажа ще излезе че той работи 24 часа, за което пък те биха спорили
Отправила съм запитване и към НОИ, ще чакам и тяхното становище по въпроса, но моля и за вашето мнение...
Трабва да се вземе печалбата на ЕТ и да се направи изравняване на осиг.доход.
Понятието "личен труд в ЕТ" не съществува. Приема се, че цялата печалба на ЕТ-то е доход на собственика му.
Друго щеше да бъде, ако дохода от наем беше на ЕООД-то или на самото ФЛ.

 Да, и аз така си мислех, но не та не . Не иска да доплаща до 2200 лв. Евентуалният вариант, който според мен е възможен е да спре самоосигуряването си и да бъде с ДУ в ЕООД и тогава, да подава лична годишна декларация (за ЕТ), но не в категорията СОЛ, т е. да не се попълва таблицата и да не доплаща...  :question:  :noexpression:
    Здравейте, на всички
Моля за вашето компетентно мнение по следния казус:
Имаме лице, което се осигурява като СОЛ в ЕООД (върху 550лв), същото има и ЕТ, което реализира високи приходи САМО от НАЕМ  . Въпросът е следния: при подаване на личната годишна  декларация трябва ли да се вземе и печалбата от ЕТ и така да се прави доплащане до 2200 лв, при положение,че това лице не полага личен труд в ЕТ,?

Благодаря много :)
Много благодаря за бързия отговор :)
   Здравейте, на всички форумци

Тъй като някой не си беше свършил работата в срок, сега трябва аз да му сърбам попарата  :girl_devil: , както и да е. Въпроса ми е следния: Какво правим като е изпуснат срока за подаване на справката по чл.73 от ЗДДФЛ? Съответно вече има и санкция от НАП и по препоръка на данъчната " да я подадем сега", добре , но онлайн не може. Значи ли това, че трябва да се носи на място??