Мисля, че имаше дребни такси от сорта на 4 лв.ремарке и 7 лв влекач, но не съм сигурна, не се занимавам с плащането, но и да има, 20 лв допълнително ще ви стигнат
 Ремаркето се описва, но не е втори автомобил, първо се описват автомобилите и после ремаркето. Ако имате един влекач, 9000 евро е достатъчно.
 Да и аз така го тълкувам. Благодаря на отзовалите се.
Ето отговора от НАП. Моля, споделете вашето мнение.
Да, разбира се. В сряда като отида в офиса ще кача писмото с въпросите и отговорите.
Въпросът е , че получих отговор от НАП, че следва ЕТ да попълва Приложение 2, тоест да се облага по общия ред, но аз не виждам основания за това и смятам, че отговорът по скоро засяга случая, когато лицето има регистрация по ЗДДС. Тоест търся потвърждения на разсъжденията си, защото отговорът, който получих не ми се струва адекватен.

Здравейте,
искам да  попитам следното:
Имам ЕТ с търговия на дребно, облага се с окончателен патентен данък,който от 2015г. е регистриран ЗП по ЕГН. Според мен той следва за ЕТ да продължи да попълва приложение 7 към ГДД а за доходите като ЗП /приложение 3/. Лицето не е избрало да се облага като ЕТ. Разбира се, счетоводството ще се води аналитично и ще се изготвият общи финансови отчети, макар че по ЕГН не е задължен да води счетоводство.
Моля, някой запознат да отговори
 А какво се прави в случай, че зарежда от бензиностанция и плаща по банка
а ако зарежда от търговец на едро и има касов бон
Земеделски производител, зарежда от търговец на едро, плаща по банков път, няма ведомствена бензиностанция, подава ли нещо в контрол на горивата. А ако заплаща с ваучери?
Здравейте,
от така направените промени в сила от 01.01.2014 според мен следва, че независимо от това дали доставчикът е регистрирано или нерегистрирано лице, получателят ако е регистриран издава протоколи по чл. 117 от ЗДДС, начислява си 20 % ДДС и ги включва в дневниците за покупки и продажби за отчетния период. В случаите, когато регистрираното лице е в качеството си на продавач на включените в Приложение 2 артикули и продава на регистрирано лице издава фактура с основание за неначисляване чл.163 ал.2 от ЗДДС, но когато това регистрирано лице продава на данъчно задължено нерегистрирано лице или данъчно незадължено лице издава фактура по общия ред, т.е 20 % ДДС. От тук следва, че при раздаване на рента в натура на данъчно незадължени лица отново тук би следвало регистрираното лице да си състави съответния протокол, фактура или отчет с начислено 20 % ДДС.
Моля, за мнения и коментари, за да съм сигурна в разсъжденията си