Здравейте,
Имам следните въпроси.
Доход на СОЛ за декември 2021г.  е придобит през януари 2022г. Ще бъде деклариран с ГДО за 2022г. и няма да бъде посочен приложение 1 и 2 и в декл. обр.6 за 2022г.
Трябва ли да бъдат подадени две коригиращи декларации за 2021г. - обр.1 и обр. 6 или само обр.6 ? В декл. обр.6 новите по-големи размери на вноските ли се отразяват?
Благодаря за отговора !
Здравейте,
При справка с ПИК на СОЛ, при подадена ГДД без подадена декл. обр.6 за 2014г., в НАП не излизат данни за дължимите осигуровки за довнасяне, съгласно подаденото приложение към ГДД.
Дали ще излязат след подаване на декл. обр.6 или е друг проблема ?
Здравейте,
При попълване с ПИК на ГДД на самоосигуряващо се лице, месечния осигурителен доход в справката към ГДД не е точно число до стотинките. Може ли да се закръгли според правилата, но тогава се променя и общия годишен осигурителен доход определен в Приложение 3 от декларацията?
Здравейте,
Имам следното питане. Приемат ли НАП декл. обр.1 на самоосигуряващо се лице, подадена по пощата с обратна разписка?
Поздрави и лека вечер на всички !
Здравейте,
Имам следния въпрос. Възможно ли е да се декларира и плати данък върху доход от продажба на финансов актив - златна инвестиционна монета /таблица 5 код 09 от Приложение № 5 на ГДД за 2012г./, като се декларира продажната цена на монетата /продадена на Тавекс/, а за цена на придобиване се посочи нула /т.е. няма данни за цената на придобиване/. Биха ли признали от НАП за доказан приход за 2012г., така декларирания доход и платения върху него данък. Благодаря.