Здравейте! Да и питам и при вас.
На лице работещо в детска градина трябва да се изплати обезщетение по 222/1. Лицето е освободено считано от 01.08.2020г. В КТД е записано, че обезщетението по чл.222/1 е в размер на БТВ за срок от два месеца Объркването ми идва от това за срок от два месеца Според мен на 01.09.2020 ако лицето не е започнало работа на друго място трябва да му изплатим 2 БТВ, а не в два последователни месеца по едно БТВ. Моля, разяснете ми.
Онзи ден правих такава корекция. Връщах се в месец март, а в април вече се наложи заличаване и редовна. Звънях преди това в НОИ с надежда да ми кажат, че е за неплатения след 14.05,  :blush:макар, че си го пише, че е за цялата 2020, ама не......корекции
Здравейте! Имам 3-ма души в неплатен отпуск, единия със сигурност за е корекция, но с другите двама не знам какво да правя.
1-я е в неплатен от октомври 2019 до края на юни 2020, този целия период е пуснат в една заповед. НО със стаж свършва в средата на ноември и минава в НО без стаж със здравно. В декември почва работа и вече е в НО без здравно. От април е освободен от второто място и при нас пак е в НО със здравно. И сега за това лице има ли право на 60 дни със стаж, като и самата заповед за целия период на НО е от миналата година, а също така ако тези допълнителни 30 дни НО трябва да са непосредствено след първите 30, то те пак остават в 2019.
2-то лице пуска 100 дни неплатен, като казва, че отива да работи на друго място. Сложила съм му първите. Сега през юни свършват първите 30 дни. Ще продължи ли с още 30 със стаж, при положение, че работи и осигурява другаде?
Благодаря предварително!