Не съм съгласна с последния пост! Работила съм в студентска канцелария, т. е. издавала съм много уверения на студенти редовна и задочна форма. Обикновено уверението е готова бланка, на която се вписват данни...т.е. редовна форма, примерно осми семестър на учебната 2013/2014 г., имената и др. Никой не го интересува дали си завършил семестриално или не. Студентските ти права важат до вземане на последния държавен изпит. Да уточня, че става въпрос за РУ "Ангел Кънчев", предполагам и в другите университети е така. Може да потърсиш закона за висшето образование, за да си сигурна.
И аз се интересувам за тази помощ...и прочитайки по-нагоре...да питам правилно ли съм разбрала:
-трябва да съм студентка към датата на раждане
-не трябва да съм на ТД
-помощта не важи за магистратура????
В ТК трябва да има текст " Че периодът от -до се зачита за II кат. труд, на основание чл..... ал...... т...... от Наредбата за категоризиране на трудът"

Разбрах...сърдечни благодарности!
Категорията труд няма общо с НКПД. Зависи от конкретните условия на труд в съответната фирма. Ако е втора кат. в трудовата книжка би трябвало да е писано и на кое основание.

Не съм много наясно ....какво се има предвид НА КОЕ ОСНОВАНИЕ?
Здравейте! Имам един въпрос, извинявам се, ако не се отнася точно към тази тема! Някой може ли да ми каже коя категория труд е длъжността САПАНДЖИЯ. Кодът по НКПД е 7222 1004. Става дума за баща ми, който е работи това преди приблизително 25 г. и сега му предстои пенсиониране. Благодаря предварително!