Здравейте,
въпросът ми е такъв- при назначаване на едно лице във фирма и той още от първия работен ден си пусне неплатен отпуск, макар че има трудов стаж и платен отпуск. Какъв вид неплатен трябва да е- със стаж или без стаж?
Тъй като служителка от НОЙ, за едно УП което писахме ни каза, че в този случай неплатеният трябва да е без стаж, независимо че има такъв и му се полага платен.
Здравей те, имам казус- имаме служител който в момента работи като тракторист, в книжката никъде няма трудов стаж с такава длъжност и затова не съм му сложила клас прослужено време, но има доста години като багерист, и той спори че трябва да му зачета стажа за багерист, защото двете машини били сходни. 
Какво ще ме посъветвате?
Трябва да назнача служител на длъжност- гл. счетоводител, който е работил в банковата сфера като банков счетоводител, след това като кредитен инспектор, като специалист продажби, като специалист кредити фирми, и трябва да начисля клас прос. време. Зачетох само стажа като банков счетоводил, но лицето твърди, че и на другите длъжности които е работил има сходство със счетоводството и е извършвал счетоводни дейности, но на длъжностната х-ка която ми донесе, нищо общо няма със счетоводството. Как да постъпя...