Клиентите - физически лица - не регистрирани по ТЗ, които носят личните си  вещи - нови и употребявани в оказион и в последствие са продадени, трябва ли да подадат  годишна декларация в НАП, доход ли се явява за тях получените суми от продажбата им  и подлежат ли на облагане с данък? Собственикът нали подава декларация и плаща данък за получените комисионни от реализираните продажби - няма ли да се получи двойно облагане?!
 Собственикът на оказиона -  ЕООД  - представя ли в НАП  договорите за консигнация за получените вещи от физически лица, не регистрирани по търговския  закон и ако -да, каква е целта? Има ли право магазин - оказион да продаде нова  оригинална  маркова стока, предоставена от физически лица, както и от лица, които са ликвидирали дейността си  (прекратили дейността, закрили магазини )?
Къде може да се прочете повече и по - подробно за този вид дейност?

Имам регистрирано ЕООД и смятам да си отворя магазин - оказион. Какви документи трябва да съставям при доставката и продажбата на стоката от граждани? Имам и закупена стока от ЕС по интернет преди да си регистрирам фирмата и документът е издаден на физическо лице. По какъв начин мога да я внеса в магазина, без да съм в нарушение?