Сделката е облагаема и следва да се начисли ДДС.Погледни чл.45 от Закона

чл.45 ЗДДС ал.5 Алинея 1 не се прилага по отношение на:
1. прехвърлянето на право на собственост върху урегулиран поземлен имот по смисъла на Закона за устройство на територията, с изключение на прилежащия терен към сгради, които не са нови;
Според мен в конкретният случай чл.50 от ЗДДС не е приложим, защото не виждам доставка, за която не е ползван данъчен кредит.
Извинявам се много, но ако закупя стока от лице, което не е регистрирано по ЗДДС (без значение дали е ФЛ или ЮЛ) и съответно не ми е начислило ДДС, това означава ли че няма да начисля ДДС, във фактурата си за продажба на същата стока, при положение, че съм регистриран по ЗДДС?
Здравейте.
Фактурирате и начислявате ДДС, разбира се ако сте регистрирани по ЗДДС. Както е посочил/а ely_g , доставката е облагаема.
Здравейте. Какви са въпросите.
Здравейте. Малка извадка от счетоводните стандарти: При определяне на амортизируемата сума се взема се взема предвид остатъчната стойност на активите. Полезният срок за годност се определя към датата на доставката, като се има предвид периода, през който предприятието ще черпи икономическа изгода. С разходите за значими подобрения, реконструкции и модернизации, които удължават срока на годност, увеличават капацитета и производителността на дълготрайния актив се увеличава балансовата му стойност, когато е сигурно, че предприятието ще има по-голяма икономическа изгода от първоначално предвидената.
Здравейте. Аз лично не виждам причина за издаване на протокол от купувачът. Според мен е достатъчно да се осчетоводи фактурата и съответно да се включи в дневника за покупките за съответния месец. Относно специалният ред за облагане на маржа при търговия със стоки втора употреба, дилърът има специален ред за облагане и деклариране на извършените от него продажби, но това не засяга поставения от Вас въпрос.
Здравейте, според мен в колона 6 се записва обща сума на разходите + изхабяването, а в колона седем във Вашия случай "ползван пропорционално на изминатите км"
Според мен, дерегистрацията по ЗДДС има своите специфики (чл.111 от ЗДДС) и не може еднозначно да се каже как да се постъпи, но като цяло трябва да е отпаднало основанието за регистрация.
Здравейте колеги.
Само да вметна нещо, във връзка с ГДД по ЗДДФЛ, много е важно субсидиите, които ще получи лицето, за коя стопанска година се отнасят. В общия случай през 2019 г. (изплащат се до 30.06. на съответната година) лицето би следвало да получи субсидии касаещи предходната стопанска година 2017/2018, от което следва да ги включи в приложение 3 и съответно да ползва 60% НПР.

П.С. Понеже не е уточнено субсидиите за какво се получават, изхождам от методиката за изплащане на субсидии от типа СЕПП и подобни, за обработваема площ и бр. ЖЕ.
Ако приходите от отдаване под наем на леки автомобили и транспортни услуги с такива надвишават 50% от общите приходи на едно дружество (представляват основна дейност), то това дружество ще може да ползва данъчен кредит и за лек автомобил, който не се използва единствено и само за отдаване под наем или транспортни услуги. В случая ще възниква право на данъчен кредит и за последващите разходи за ремонти и горива, които се отнасят за лекия автомобил, който не се използва само за посочените в чл. 70, ал. 2, т. 1-4 ЗДДС дейности.
Въпросът ми е може ли да се ползва данъчния кредит по фактури, свързани с ремонта на леките автомобили? - чл.70 от ЗДДС дава отговор на Вашия въпрос.
 Относно следенето на оборотът, аз лично не мога да разбера какъв е въпросът Ви.