Здравейте,
Имам служител който има отработени само 5 дни през февруари и след това излиза в болнични и целия март месец. Въпросът ми е в Декларация 1 в кл. 29 коя сума да запиша: само БТВ за петте отработени дни или трябва и да включа и обезщетението което получава от работодателя?
И аз да помоля за помощ. Имам ЕООД което е регистрирано 2013 година и я завършва със счетоводен резултат на загуба 10000. Имам начислени за декември (1100 лв в 604 и 605) но неизплатени суми по ДУК.
Моля помогнете ми със счетоводните записвания.
Здравейте,
Имам фактура за закупени стоки от европейския съюз и на отделен ред в нея отстъпка за платен от мен транспорт минус със съответната сума. Въпросът ми е как да го разпределя към останалите стоки в същата фактура и да ми се намали пропорционално тяхната стойност.
Досега съм разпределяла транспорт и други разходи но са били с отделна фактура и друг доставчик, докато сега ми се налага в същата фактура да го направя.
Благодаря ти. Ходихме, но ни казаха че са започнали процедура по прихващане от старите задължения въпреки че ние си внасяме редовно осигуровки и ддс. Сега казаха че при тях имаме надвнесена сума  и ако не си преведем осигуровките този месец щяли да си покрият от тази сума. Колко е правилно е друг въпрос, но изобщо не отвориха и дума за попълване на документ за ефективно възстановяване. И как ще осчетоводя цялата тази бъркотия  :hmmm:
Моля за съвет през м. юни съм подала към месечната справка за май Приложение 6 към чл. 68, ал. 4 за приспадане на ддс и остатът за ефективно възстановяване, но понеже ми е за първи път не съм попълнила в програмата кл.80 и сега в уведомлението ми стои с 0,00. Какво трябва да направя сега за да си получа сумата след като в следващите 2 месеца съм на внасяне и съм внесла сумите?
Посочвате сумата от 650.00 лв. в клетка 70 и разликата от 762.00 лв. в клетка 80. Попълвате и приложение 6.

много благодаря  :smile1:
Здравейте може ли малко помощ и на мен.Фирмата е новорегистрирана през март и съответно имам:
март - 1201 лв за възстановяване
април - 211 лв за възстановяване
май - 650 лв за внасяне
Сега в този месец 05/2013 трябва да приключа процедурата и затова моля за ме насочите за попълването на клетките да не объркам нещо.
Моля за помощ при попълване на справката в колона Стойност данъчната основа ли се записва или крайната сума с ддс?