Ами незнам, в крайна сметка ще си взема фишовете вкъщи (пазя си ги всичките) и ще пробвам с точните брутни / нетни суми, пък дано се сметне нещо смислено... И пак не разбирам защо със сумите извадени с ПИК номера не се смятат нещата (на тях си пише осиг. доход, логично е като ги сложиш в колонка осиг. доход на калкулатора да излезна сметката), нали отгоре в указанията точно за него говорят...
Ами аз посочвах тази сума в осиг. доход, защото така е назована и в НОИ, а брутната сума мисля не е същата, няма логика в две колонки с различни имена да се пишат еднакви суми.
Моля някой, който е ползвал калкулатора да каже къде е грешката.
Иначе горе-долу е ясно - при около 930 лв 90% = около 830 лв
Не нищо под масата няма - плаща се по банка, имам си фиш и т.н., напр. осиг доход за февруари 2013 от справката с ПИК кода е 1541.95 лв, което чисто ми се получава около 930 лв; аз в калкулатора вкарвах сумите в тази колонка (осиг доход), не в брутна / нетна заплата и ако приемем хипотетично, че това е сумата за всичките месеци (а има и по повече), колко приблизително ще е майчинството първата година?
Здравейте,
Живи и здрави към средата / края на юни очакваме първото ни бебче.
Опитах се да изчисля с калкулатора сумата, която ще получавам, но нещо не ми се получи май :hmmm:
Вкарвах в колоката осиг. доход сумите, които ми изписва справката при проверка с ПИК и според калкулатора за първата година ще взимам по 310 лв на месец, а втората 290 :hmmm:
Това мисля няма как да е така, защото чисто взимам около 930 лв минимум (в някои месеци и повече), осигуряване и т.н. е на пълната заплата и не разбирам от къде се взеха тези 310 лв...