Дали не е неколегиално от страна на адвокатите :СТАНОВИЩЕ в защита на внесения от адвокатите проект за изменение и допълнение на ЗА:
   http://www.sak-sas.bg/bg/news/1334-news-resolution?tmpl=component&print=1&layout=default&page
                                                   
 ".... счетоводители” и пенкилер “специалисти”

Счетоводното обслужване на фирмите в повечето случаи се извършва от “счетоводни къщи”, които са ООД или ЕООД, регистрирано най-много с 5000 лв. капитал, като носят ограничена отговорност за причинените вреди до размера на капитала. Нямат задължения за професионални застраховки, нито те, нито работещите в тях счетоводители!

Работещите в тях счетоводители могат да са с висше, но и със средно образование. Изисквания за професионален стаж и опит няма! Тези счетоводители работят на трудови договори по КТ и за тяхната отговорност важат всички ограничения като тези на юрисконсултите.

Редно ли е изключително важните и опасни дейности по регистрация на фирми изменения в уставите, капитала, съдружниците и други важни и сложни промени, като вливания отделяне, преобразувания от един в друг вид и др.п., от които зависи запазването на фирмите на техния капитал и активи, правата на търговците, съдружниците и акционерите да се извършват без участието на адвокати, от хора, които нямат нужното образование, професионален опит и не носят отговорност?!"