Здравейте, имам нужда от малко помощ. Тази година за първи път се занимавам с фирма, която отглежда телета за угояване.Имам фактури за закупените телета през годината. Заприхождавам ги в 314 сметка. През годината има няколко, които са заколени и продадени за месо, а другите са налични към 31.12.2017, правилно ли е заприхождаването, как трябва да отчета разходите за храна и как трябва да отчета финансовия резултат от продажбата? Приемам всякакви съвети и материали за четене по тематиката.Също така прочетох как се заприхожадават ако нямат фактура. но самите с1етоводни записвания ако няма фактр акакви са?
Здравейте,
завещана ми е една фирма, в която от 2012 стоят едни разходи за бъдещи периоди, за които даже документ не намирам от къде са дошли. От тази година фирмата си сменя дейността и искам да ги отпиша.
Мога ли да ги отпиша със следното записване
609(Разходи непризнати за дейността)/ Разходи за бъдещи периоди
И след това да си увелича ФР в годишната декларация.
Правилно ли разсъждавам или ще ме посъветвате нещо друго?
Благодаря предварително :)
Здравейте,
имаме сключен договор с Швейцарска фирма, която е регистрирана по ДДС в Германия за Посреднически и консултантски услуги при намирането на купувачи на машини и сключването на договор за покупко-продажба. В този случай къде трябва да е мястото на изпълнение на услугата и трябва ли да начислявам ДДС във фактурата или не?
Благодаря Ви много :) Хубав ден
Здравейте,
една наша служителка иска да напусне(има лични причини за това). Понеже се разделяме в добри отношения искаме да и помогнем да отиде за повече време на борсата, но вече и е изтекъл срока на изпитване по договор. Може ли да я назначим на нова длъжност във същата фирма пак със срок на изпитване и да я освободим по чл.71?
Здравейте, извинявам се ако вече има такава тема. Имам едно лице, на което трябва да изготвя годишна декларация за цялата 2015 няма никакви други доходи освен един граждански договор за сумата от 100лв., но не си е внасял и здравни осигуровки като безработен. Трябва ли да попълвам таблиците за осигурителния доход? Благодаря ви предварително :)
За университета имам да сравня как се осчетоводяват несъответстията между количества и стойности по фактурите и реално доставените ни стоки?
Мерси предвартелно.:)