Привет,
Физическо лице строи самостоятелно на собствен терен. Няма завършен груб строеж. При продажба на правото на строеж какви данъци ще дължи?
Имотът /УПИ/ е придобит преди повече от 10г. Лицето няма други сделки последната година.
Съгласна съм, че е странно, но това е записано в нотариалния акт. Няма свързани лица. Значи строителят дължи ДДС върху пазарната цена на имотите, които ще предаде на собствениците? При готови имоти или пазарната цена на правото на строеж на тези имоти?
Става дума за учредено право на строеж от физическо лице на дружество, а именно: физическото лице учредява част от правото на строеж на дружество-строител /около 35%/. Останалите 65% право на строеж запазва за себе си. Задължението на строителя е да построи цялата сграда. В момента на учредяване на правото на строеж строителят дължи ДДС. Върху данъчната или върху пазарната оценка на правото на строеж? И върху частта, която му е учредена ли или върху цялата?
Ами там е работата, че не знам. Не разбирам дали получателят е данъчно задължен, а точно от това зависи дали мястото на изпълнението ще е България или Франция. Фирмата получател е регистрирана в Бейрут
Здравейте,
българска фирма нерегистрирана по ЗДДС ще извършва услуга /електро услуга/ на територията на Франция. Получател на услугата е фирма, регистрирана в Бейрут, Ливан.
Следва ли бг фирмата да се регистрира задължително по ЗДДС преди извършването на услугите?