Значи под обосноваване имат в предвид "договор за преквалификация". Аз си мислех, че е нещо като мотивационно писмо или по-точно да обоснова защо искам да се преквалифицирам.
Някой знае ли какво е "Обосноваване за преквалификация". Не намерих примери в интернет.
Намерих индексите, но незнам тези машини в коя потребителска група да ги търся. Машините са от сервиз за коли. Струг, стенд и т.н.т
Здравейте! Имам следния проблем с счетоводна таблица, която съдържа следните полета: име на машина, първоначална цена, амортизационни отчисления на година, брой години, които е използвана, сегашна цена. Трябва да се предложи за всяка машина начална цена за търг, като се вземе предвид сегашната цена и инфлационния коефициент от предходния месец.

Именно този инфлационнен коефициент ме измъчва. Незнам какво имат в предвид, процента на инфлация за определения месец от НСИ или трябва да изчислявам лична инфлация, което в случая незнам въобще как да направя. Рових, четох, но нищо не можах да сметна. Като се има в предвид сегашната цена, ясно, но изчисленията с този коефициент въобще не са ми ясни.
Благодаря предварително!