Здравейте! Имам издадена служебна бележка по чл. 73, като ФЛ,  заради продажба на битови отпадъци. Имам и удържан данък по чл.38 от ЗДДФЛ. Фирмата купувач е посочила код 818 - Доходи от продажба или замяна на движимо имущество, предадено на лица, които имат право да извършват събиране, транспортиране, оползотворяване или обезвреждане на отпадъци в съответствие със Закона за управление на отпадъците по чл. 38, ал. 10 от ЗДДФЛ.
Прегледах всички приложения на декларацията по чл. 50 и никъде не открих къде мога да опиша този приход с код 818. Прочетох, че това е облагаем доход. Благодаря!
Здравейте! Интересува ме, чисто законово, дали може да се сключи договор за наем между ФЛ-Наемодател и ФЛ- Наемател за 1 ден? ...Отново става дума за отдаване на няколко стаи под наем: някои клиенти наемат за месеци, други за седмици, но има и желаещи да останат за 1 ден, като нощувка? Благодаря!
Здравейте! Имам такъв въпрос - през 2015 г. като физически лица, аз и съпругът ми продадохме два имота - производствено помещение в сграда и УПИ. Минали са повече от 5 години между датата на придобиване и датата на продажба и на двата. Според ЗДДФЛ, тези два недвижими имота смятат ли се за необлагаеми? Предвид, че не са жилищни, селскостопански и горски имоти? Благодаря за вниманието!
Здравейте! Имам такъв въпрос - ФЛ дава стая за живеене на друго ФЛ, но дали може да се напише договор за стопанисване и подръжка, вместо за отдаване под наем и да няма сума, коята да се дължи? Благодаря!
Имам питане - има ли някъде публикувана Справка за изплатените доходи на физическите лица за 2009 г., или да си ползвам старата за 2008 г. от сайта на НАП?