Благодаря за отговора!
Никъде в договора не пише в чия полза е срокът за изпитване. Дори е упоменато, че срокът на предизвестие е 30 дни в полза и на двете страни - по-горе грешно съм написала, че той не е определен. Колкото до регистрацията му, не виждам проблем да се въведе по този начин, защото според КТ именно този член, тази алинея и тази точка означават "срочен договор".
Чл. 67. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Трудовият договор може да бъде сключен:
1. за неопределено време;
2. като срочен трудов договор.
Благодаря за отговора! Мога ли все пак да помоля за опис на начина на изчисляване за конкретния случай, тъй като според работодателя ми сумата е по-малка.
И аз да попитам нещо - при прекратяване на срочен договор по чл.67 ал.1 т.2 във връзка с чл. 70, ал.1, т.1 преди изтичане на срока работодателят дължи ли предизвестие на служителя? В случай, че дължи, но не връчи такова, работникът следва ли да получи обезщетение за оставащите дни до изтичане на срока? Искам да отбележа, че в договора не е посочено изрично в чия полза е срока за предизвестие.
Здравейте! Изчетох много по темата за обезщетението за неползван отпуск, но все още не съм наясно как точно да изчисля своето. Затова ще питам като човек, скаран с изчисленията - след изтичане на срока на договора ми имам неползван платен отпуск за периода 01.01. - 08.04.2013г. Заплатата ми по договор е 160лв. без допълнителни придобивки и възнаграждения, като полагаемият ми платен годишен отпуск е 20 дни. Какъв е размерът на обезщетението, което трябва да ми се изплати?