Да, подавам ДДС, Д1 и Д6.
 :blush: :blush: :blush:
Четох инструкцията. Отворила съм я и в момента. Сложила съм валиден КЕП от Информационно обслужване, но това Уеб-приложение на НОИ - Интегрирана система .... никога не съм го виждала. Дава ми грешка: Server Error -
403 - Forbidden: Access is denied.
You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied.
Далила, колкото пъти съм опитвала да отворя това приложение, толкова пъти не съм успявала - все ми дава SERVER ERROR. Четох някъде, че трябвало да съм сложила ел.подпис. Слагам го и пак същото. После прочетох, че трябва ло първо да се регистрирам.
Но къде да се регистрирам? Не мога да се ориентирам.
Здравейте!
Аз имам ЕТ и съм СОЛ. От есента съм по болници и в болнични. До сега моя близка ми подаваше данните за болничните в НОИ, но този месец за болнияния от 27,01 трябва да се справя сама.
Имам електронен подпис - на ЕТ-то. Четох вчера цял ден по сайта на НОИ, но пак не разбрах и не видях къде трябва да се регистрирам посредством подписа, за да мога да си подавам болничните.
Много моля за помощ!
До колкото разбрах трябва:
1. Да се регистрирам чрез КЕП
2.Да си изтегля програмата за болнични от сайта на НОИ
Да въведа чрез нея данните по болничния.
3, Да изпратя генерирания файл в НОИ чрез уеб-приложение. Но и за него не разбрах и не намерих къде е - не можах да вляза в такова.

Моля ви, дайте ми указания как да се справя.
Изникна ми въпрос свързан точно с такава бланка - договор за правна защита и съдействие. Трябва ли да я включа в дневника за покупки, след като адвоката е посочил БУЛСТАТ?
Много моля за помощ!
Фирмата ни, регистрирана по ДДС, прекратява договор за наем с наемодател, регистриран по ДДС. Уговорката ни е фактурирания на 04.04.2013 нас ток да приспаднем от платения някога депозит (документиран тогава с разписка).
Токът обаче е на една фактура с наем за предходния месец, който сме платили с ДДС. За приспадането предстои да подпишем протокол.

Въпросът ми към вас е следния:
Издадената към нас данъчна фактура от наемодателят за (подлежащия на приспадане) ток и платения наем, как да впиша в Дневниците за покупки, след като реално тока и ДДС-то върху него няма да плащам, а ще прихващам.

Много ми е оплетен този въпрос с прихващане на вземане и задължения.
Много моля за помощ!

Имам плащане на суми за положен личен труд на собственика на ЕООД всеки месец. За месец 12.2012 ДОД и осигуровките са платени на 10.01.2013 по банка.
Този данък трябва ли да го включа в Декларацията по чл.55, която ще подаваме сега за първо тримесечие на тази година?
В същото време обаче съм издала Служебна бележка за 2012 с цялата сума - включително и за 12.2012... Знам, че беше най-добре ДОД и осигуровките да ги платя до 31.12.2012, но ... пропуснах. Сега, ако посоча данъка върху сумата за 12.2012 и в Д55 няма ли да се дублира?