Според мен няма какво да изчислявате - щом не сте работила ще получавате минимално обезщетение - МРЗ за страната (за момента).

Да, вероятно е така, но междувременно възникна и друг въпрос - по време на 24-те месеца, в които ще получавам майчински, трябва ли да си внасям здравните осигуровки? Щом съм осигурена не се ли поемат и те както социалните от работодателя?
Здравейте! Терминът ми е за 12.11., от 28-ми септември съм в 45-дневен болничен преди раждане. Имам необходимия 12-месечен стаж, но по-назад във времето, т.е. за 24-те месеца, които се взимат за изчисляване на майчинските, не съм била на работа, на работа съм от септември тази година. Изчислих с калкулатора майчинските като на брутна заплата въведох минималната за съответните месеци (правилно ли е на брутна, или може би нетна?), а накрая не съм променяла процентите (оставих ги 80%, а може би трябва 90%?). Правилно ли съм изчислила, и ако да, защо на всичките цели месеци сумата ми излиза 310 лв, а само за ноември 2014 е 264,50 лв.? Разликата е малка и не ме притеснява тя, просто не разбирам защо при положение че ноември 2014 и февруари 2015 например имат по 20 работни дни, а майчинските са различни? Благодаря предварително!