Здравейте,
Моят въпрос е малко по-различен. Човек коойто получава обезщетение за беработица последно явяване за подпис в Бюрото по труда, края на август, евентуално последно обезщетение ще бъде изплатено в средата на септември, а в края на октомври има определена дата в НОИ за заверка на трудов стаж кога най-рано може да стане съдружник в дружество съответно СОЛ и управител за да не ттрябва да връща последното изплатено му обезщетение?
Стана малко дълго дано да е ясно все пак какво питам
Предварително благодаря

До изтичането на 410 дни не трябва да назначавате никой, който да Ви замества, като през това време не е хубаво да разписвате документи свързано с фирмата. След 410 дни трябва да имате назначен управител.

Благодаря. А как стоят нещата с тази еднократна помощ за студент редовно обучение? И още нещо ако се замрази дейността на фирмата какво се случва с майчинството и съответно ако след като изляза по майчинство и съм на трудов договор към някаква фирма и подам молба за прекратяване на трудовото правоотношение отново какво се случва с майчинството?
Не, не е така. Или социалната помощ за дете до 1г и то ако отговаряте на дохода, или помощта, като редовна студентка. Двете помощи не можете да вземате.

Здравейте, това означава ли, че ако сега запишете редовно обучение, но всъщия момент октомври излизам по майчинство и имам осигурителен стаж за обезщетение и ще получавам майчинство няма да мога да се възползвам от тази еднократна помощ като студент редовно обучение отглеждащ дете под 1 година.
И още един казус т.като съм СОЛ собственик на ЕООД като изляза по майчинство задължително ли е да прехвърлям фирмата или дялове от нея или мога да си остана едноличен собстеник, а да наема лице на трудов договор за да си продължи дейността на фирмата.
Предварително благодаря.