Е няма как да не поясня,че в случая става дума И ЗА ДВУСМЕНЕН РЕЖИМ на труд. Пак в подкрепа на доказване с член 9:) Трябва да признаем,че беше гениална идеята за това позоване на kamych,специално и  благодаря!
Благодаря Ви Елена за положените усилия,но Вие така и не можахте да разберете ,ЧЕ НИКОГА НИКОЙ НЕ Е ИСКАЛ ДА СЕ ПРИЕМА или ТЪЛКУВА ПЕРИОДА 1-6 МАЙ ,още по-малко ЗА ТРУДОВ СТАЖ.Ставаше дума за нещо съвсем различно,моля Ви,не се ангажирайте повече с темата.
извинете,но никоя не твърди това,за което пишете.Никъде в чл.9 не се посочва,че е задължително да е на лице договор с дата от 01 число.Изискването е ДА СА ИЗРАБОТЕНИ ВСИЧКИ РАБОТНИ дни в ТОЗИ СЪЩИЯ МЕСЕЦ.Е,това е факт,макар и да не се случва често-това е въпросът,а не дали 1-6  дни са трудов стаж,разбира се ,че не са!Все пак,благодаря Ви!
Пак не ми отговаряте на питането-за интервала от 01.05.2013 до 06.05.2013 дали имаме 6 дни трудов стаж ,или нямаме -това е без значение ,при положение, че ДНИТЕ КОИТО СЛЕДВА ДА БЪДАТ  И СА ОТРАБОТЕНИ В ТОЗИ МЕСЕЦ ,НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ КАТО ЦИФРА.
Не получих отговор на въпроса ЗАЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛОЖИ ЧЛЕН 9 ,ако е в сила.
Благодаря на всички,които писаха.

та защо да не се позовем на член 9,Елена?
ама аз имам такъв печат вече:) Опитвам се да докажа точно това-че и в двата длучая,работните дни не се променят,от което следва,че има възможност да се позовем на чл.9 и да искаме зачитане на отработен 1 месец.А следваща стъпка-евентуално обезщетение,което ще се радвам да ми го изчислите при годишен отпуск 48 дни.
благодаря Ви и на вас,че се включване,но защо не коментирате  въпросния член 9,който доста ясно дава указания в конкретния случай?Какви са основанията Ви да не се позовем на него пред работодателя?
е как ще са 24,като са 25 дни,от 7 до 31 включително-са точно 25
какъв е проблемът да се пише в трудовата книжка  в дни?И те са записани вече като 25,не 26.Прекратяването е от 01.06,със заповед от 3.06.
благодаря ви много ,но да разбирам ли,че под понятието "1 месец" се визира календарни  30 дни(това  къде точно е изяснено,извинете за въпроса) и не е ли предвидил законодателят ,че е по-важно да има действително отработен един календарен месец?Значи,независимо,че бяха почивни дните 1-6 май,ако работодателят ме е беше назначил от 1 май,вместо от 7 май,тогава щях да имам право на обезщетението за отпуск? Ами,това случайно се е получило,"мал шанс" ли съм имала?
Но нали Вие сама посочвате по-горе,че "Пълен месец се взема когато лицето е изработило и повече от половината, както е в случая за м.Май. ".Изработила съм пълният месец,в действителност са изработени всичките 19 работни дни от този месец.Защо не се прилага формулата,за която пишете в предходния случай?
Здравейте,може ли да попитам  по тази тема:имам ли право на обезщетение за неизползван отпуск по чл.224,ал.2 ,при следните обстоятелства: Трудов договор на детски учител,по чл.68 ал.1 т. 1, от 7 май 2013 г ,с 48 дни  полагаем отпуск, 25 дни трудов стаж в трудовата книжка,платени 19 работни,Заповед за прекратяване от 03.06.2013,по чл.325 ал.3,без клауза за изплащане на обезщетение.Благодаря предварително за съветите!