ЗП физическо лице. Днес се обадих в НАП, казаха по ЕГН и тип идентификатор- 0, не ми стана ясно защо 0, след като е физическо. Лице с Булстат. Същото и за нотариуси. Подадох нотариус с идентификатор 2- физическо лице с Булстат и посочих ЕГН, отхвърли го. Когато го подам с Булстат, който е различен от ЕГН, го приема, вече не знам, ще го подам по ЕГН и с 0.
Здравейте, моля за помощ, трябва да подам доход изплатен на земеделски производител, който има Булстат различен от егн, кое да запиша?
благодаря за бързия и компетентен отговор, от тел. за информация на  НАП не можаха да ми дадат отговор. :good:
Здравейте, моля за помощ, физическо лице ЗП регистриран по ДДС купува лек автомобил втора употреба от физическо лице, следва ли да се включи в дневника за покупки и ако "да" с какъв документ (има само договор).
благодаря предварително
здравейте, регистриран съм като ЗП, отдавам земя под наем и получавам рента, трябва ли да я включа в год. декларация по чл. 50 на основание на чл. 13, ал. 5 от ЗДДФЛ.
благодаря предварително
срока 13. 02. е само за тези, които попадат в чл. 104 -част от група
Чл. 104. (1) Лицата по чл. 4, които са част от група, прилагат политики и процедури за контрол и предотвратяване изпирането на пари и финансирането на тероризма, които обхващат цялата група, когато тези политики и процедури съдържат най-малко изискванията, посочени в чл. 101, ал. 2, или покриват тези изисквания чрез други средства.
(поне аз така мисля) останалите- месец май
ето още нещо , което намерих като план и се отнася за фирми със и без служители
http://www.dans.bg/images/stories/FID/Plan_obucheniya_zmip.pdf
Здравейте, като земеделски производител продавам трактор-  4 години от покупката. Трябва ли да декларирам сумата от продажбата в декларацията? Облагам се като ми се признават 60% за разход.
Благодаря предварително
Отново се ключвам, попълних уведомление за заличаване, но никъде не посочвам дата, на която е следвало лицето да започне работа. Притеснява ме Инспекция по труда каква информация получават.
Благодаря за съветите.
Ами от назначаването са минали 3 месеца, дали няма да ме глобят?
Здравейте, имам следния проблем. Назначих през юни работник в земеделието по член. 114, не е идвал на работа, няма внасяни осигуровки, но до момента не съм подала прекратяване по член. 62, лицето обаче се е регистрирало като безработно  на 06.08. и сега не знам ако прекратяване договора от месец 09 дали ще излезе информация в БТ, или да го залича?
Е аз сега погледнах, че съм отбелязала трудови правоотношения, голяма глупост, но в обясненията ще пиша облигационни и ще представя гр. Договор пък каквото ще да става . Яко съм оплакала нещата , но съм много заета с основната си работа. След приключване на проверката ще пиша , ако мога да съм полезна на някого.
Успех на всички и благодаря за съветите, бяха ми от полза.
Аз не бих отчитала никакъв фиктивен приход. Нека докажат, че сте взела пари от сина си и колко би следвало да ви плати.
Те нали не разсъждават, според мен ще ми цитират чл. 17 от ЗС и за тях въпроса е приключен, аз съм престъпник ощетил държавата.
Здравейте, сина ми има фирма, която почти не работи ( ЕООД), аз по ЗС имам право да подписвам  и съставям ФО. Сега от НАП започват да ме разследват за евентуално укриване на данъци защото нямам декларирани доходи от извършване на счетоводна дейност. Дадоха ми един списък с документи, които да представя. Как да им обясня, че сина ми не ми плаща и нямам договор с него,каквито те не плащат на майките си , когато им помагат с нещо( например гледат им децата и би трябвало да имат тр. Дог за тази дейност, това е полагане на труд като детегледачка). Мисля си дали сега да не си пусна гр. Дог. за периода 2015- 16 година и да ми е платен м. Март 2017 . Разхода да осчетоводя 2017 по 122 с-ка? Да не говорим, че има 5-10  фактури и го приключвам за 1 ден. Ако някой има идеи, приемам всякакви съвети.
А
Благодаря за отговорите, това за прехвърлянето по сметки на съпруг или други. Сметки много ми хареса (ако го признават). По отношение на влизане в сила-  не съм сигурна дали не важи за 2016, ама май го няма в декларацията като възможност.
Здравейте, получените ми доходи са 100%   по банков път, над 80% от тях все още са в банката, останалите са теглени в брой, моля да ми кажете имам ли право на 1 % отстъпка? Ако не , едва ли не ме задължават да си изхарча парите, за да ползвам отстъпка. Земеделски производител съм и приспадам 40 % разходи.
Благодаря предварително.