Ако подпише декларация ,че като него устно упълномощен представител взима парите ....може ли да се получи.
Той беше в срок на изпитване.Всичко от назначаване до неявяване е работил 9 дни.
Служител работи 9дни и напуска без да се обади,заминава за чужбина.Идва дъщерята на жена му и иска да му вземе заплатата.Какво основание имам да я дам,като даже незнам дали наистина е така,каква му е и дали въобще има брак с тази жена.Как да постъпя,като няма пълномощно,той няма сметка в банка....и не е в Бг.
Мисля да се спрем на 74112005,по-обширно ми се струва.И включва нашите услуги.
Благодаря много.
Здравейте,за някои тук,въпроса може да се стори глупав,но аз да питам.Съпруга ми е електротехник и трябва да го назначим в нашата фирма като такъв,но искам да съм готова с длъжността,когато говоря със счети.Не намирам в класификатора или нетърся правилно.Говоря ,че ние не сме промишлено предприятие,а в сферата на услугите и питам как да го назнача ,като какъв.Говорим за ремонт на  електроинсталации и уреди,монтиране на камери-те също са с окабеляване.Благодаря за отзивчивостта.Не ме критикувайте,моля.
Благодаря,много.Весело посрещане на Нова Година.
Записана е само номера на фактурата,но вносителя е неговото име.Аз това ме притеснява,въпреки че пише номера на фактурата.То всъщност от терминала излиза едно листче като касова бележка и там пише само номера на фактурата,няма място да пише и името на фирмата ни.Става нещо като плащане по банка,но през пос терминал на ръка.
Здравейте,вчера ми се наложи да закупя една техника,но фирмата,от която закупих работи само по банка,няма касов апарат,защото са он-лайн магазин.Но аз отидох в офиса ,исках да видя и купих от там.Младежа ми издаде фактура по банка,аз му платих и той отива и внася парите на терминал в банката/Прокредит имат един терминал ,да не чакаш на каса,направо от него ги нареждаш/ и ни даде бележката след това.На бележката пише номера на фактурата по която са внесени парите.Прикрепих я към фактурата.Каза ,че досега не е имало проблеми.Вие как мислите,това би ли било проблем за фирмата ни?
Благодаря,става въпрос за счетоводните отчети.Тъй като е края на годината ще станат три месеца ,но за целта ще се наеме счетоводител.
Благодаря за съветите,
работат е в това,че сама съм за сега и няма да назначавам.
Дейността ми е изработка на интернет сайтове.
Разбира се,че когато търгнат нещата ,ще поискам счетоводство да се занимава,но засега.........Всъщност аз затова и потърсих вече,но като чух сумата ,която искат,за една фактура издадена и се стреснах.Подготвих си Д1 и Д6 ,но за отчетите знам ,че на три месеца се подават,но не съм сигурна.
Още веднъж Благодаря.
Здравейте,имам  ЕООД нерегистрирана по ДДС.
От 21 октомври започнах дейност и регистрирах в НАП,имам издадена една фактура за продажба.
Въпроса ми е всеки месец ли трябва да подавам справка в НАП и какви са сроковете и какво трябва да им подавам?
Като начало искам да се опитам сама да се справя,защото от счет.кантора ми обявиха едни суми,които още са ми непосилни.Та аз още нямам оборот толкова.
Благодаря за помоща предварително.