За м.декември ще изплатим аванс преди Коледа, а заплатите за декември на 10.01.2016. За аванса не се удържат осигурителни вноски, както и данък. Тази авансова сума не трябва да я включвам в бележката по ЗДДФЛ?
Освен това данъчно облекчение за деца, в случай, че имам трудоустроена през м.ноември майка, ще трябва да изравня данъка й и да възстановя за цялата година удържаният данък, поради ТЕЛК решението?! Разбира се до 792 лв.+ 20 лева за дете? Моля за мнение - греша ли?
Точно това не знам - ще приключи ли преди да започне при нас. Ако не приключи ние сме в нарушение?! Как да постъпя тогава?
Регистрирах договор със служител като основен, срочен(02) от 06 април. Днес обаче той се обади и каза, че е сключил договор с друга фирма по чл. 114 във връзка с чл.68 ал.1 т.2, за  извършване на инвентаризация от 03 април.
Може ли така? Има ли някакво нарушение от моя страна? 
Здравейте!

Фирмата, в която работя е със сезонна заетост. Имаме служители, които предходния сезон са имали запор на възнаграждението си. Сега ги назначаваме отново на работа. Аз трябва ли да им запорирам частта от възнаграждението или трябва да изчакам отново писмо от съдия-изпълнител?! Може да като не са работили при нас да са си изплатили задълженията?![/ :question:b]
Интересува ме каква дата да пиша в Д6 за изплащане на осигуровките - датата, на която е направен превода или следващата дата. Особено ако са пуснати след обяд, към 16 часа заплатите и сметките на НАП са в друга банка?
Само със заповед правилно ли е да се оформи или трябва да има протокол Общо събрание и след него заповед на работодателя?
Благодаря
Благодаря, за 1 и 6 май съм наясно!

Става въпрос за Великден, които е на 18, 19, 20 и 21 април. Велики петък, събота и Великден - неделя и понеделник. Това означава ли и 4-те дни са празнични?!
За тези, които са на сумирано изчисляване на работното време - работа на офицален празник по график. Ако са на подневно отчитане и са работили на официалния празник - извънреден труд на официален празник
А заповед на работодателя става ли? Как да я оформя?
И на напусналите по толкова.
Какъв документ трябва да имам, въз основа на които да раздаваме тези ваучери за храна?
Някаква заповед на работодателя?
Офицални празнични дни ли са 4-те дни на Великден - 18, 19, 20  и 21-ви април. Ако се работи по график и за 4-те дни ли трябва да се плащат празнични?
 :hmmm:
Здравейте!
Грешно ли е ако във вътрешните правила за работната заплата заложим да се начислява класслед придобиване на 5 год. трудов стаж и професионален опит? Ще имаме ли проблеми с инспекцията по труда? Знам, че вътрешните правила не могат да договарят по-неблагоприятни условия от тези, които са по нормативните актове?
Благодаря!
А с писмо с обратна разписка може ли да се връчи и ще има ли стойност това връчване, след като лицето е в болничен?
Може ли да се прекрати ТД по чл.71 по време на болничен на служител? Как ще се връчи заповедта? Напр. служителят е бил на работа на 31.07. Тогава се пуска заповед за прекратяване, която не е връчена. От 1-ви служителя излиза в болничен. Може ли да му прекратим договора от 1- ви като не му е връчена заповедта?