Здравейте, Съпругата ме е бременна и и предстои раждане в началото на 03 юли.Има няколко години трудов стаж. Чак сега успя да си намери работа и ще бъде назначена на ТД от 01.05 тази година. Питането ми е дали ще може да взема майчинство.
Здравейте,имам нужда от малко помощ.Последните три години(за по 9 месеца)  работя в чужбина с редовни документи,като после ме се признават в бюрото по труда.Преди това има също 3 години стаж в България.Раждането е в средата на другата година.Интересува ме този период от чужбина ще мога ли да го използвам за изчисляване на майчинството и ако да какви документи ще трябва да се подготвят.Имам възможност да се осигурявам към фирма(да се водя на работа) да го направя сега за целия период  или поне последния месец преди първият болничен лист.
Здравейте, Имам нужда от малко помощ.На 13 януари 2015 трябва да си взема първия болничен 45 дни преди раждане.Работодателя ми каза че имам 19 дена отпуск да ползвам.Малко ме бъркат почивните  дни за изчисляването и затова искам помощ.От 10 11 декември ли трябва да си го пусна,че последния ден от отпуската да е 12.01.2015.Благодаря
Здравейте.Работя на 4 часа и ме интересува годишния ми отпуск колко дена трябва да е - 20 дена или на половина.
Последните 12 месеца на 175лв на 4 часа и преди това 2години на 500лв.Дали ще и по добре работодателя да почне да ме осигурява на 8 часа.Кой вариант ще е по-добре да изляза по майчинство на 4 или 8 часа.
Здравейте,
В калкулатора за изчисляване на майчинство си въвеждам датата на термина и месеците които са дадени да се попълнят и ми излиза средно дневно обезщетение 7 лв, отдолу таблицата  показва че до навършване на 2 година сумата от 340лв.Може ли за малко помощ.Коя е сумата която ще получавам СДО или минималната заплата за страната.
Здравейте, Следващата година ми предстои да стана майка.Интересува ме каква сума ще получавам.Термина ми е на 1.01.2015,а съм на трудов договор от октомври 2013,но съм назначена на 4 часа на 175лв.Имам и трудов стаж около 2 години през 2008 на БТВ 500 лв.По-точно ме интересува сумата която ще ми бъде дали ще е 90% от 175 лв или от сумата за 8 часа.Благодаря предварително.