Благодаря Ви за бързите отговори, осигуряват ме на висока заплата, но така драстично ми пада дохода за второто майчинство, има ли някакъв начин да го увелича /да се осигурявам допълнително например/?


Поздрави,
Извинете не прочетох дискусията след отговора, да разбирам ли обаче, че ако изляза веднага в болничен без да използвам полагаемия платен отпуск ще се вземе предвид майчинството от първото дете?
А вземането на полагаемия платен годишен отпуск тълкува ли се като връщане на работа?

Поздрави,
Здравейте, в отпуск съм за отглеждане на дете до 2 г., който изтича март 2014. В момента съм в началото на втора бременност. След изтичане на първото майчинство ще използвам натрупания платен годишен отпуск и ще изляза в болничен до раждането на второто дете. Моля Ви за информация на каква база ще се изчисли обезщетението при бременност и раждане за 410 те дни за второто дете - осигурителният доход 24 месеца назад или ще имам право на размера на обезщетението за първото дете.

Предварително благодаря!
Здравейте, в момента съм в отпуск по майчинство за отглеждане на дете до 2г., който изтича март 2014. Въпросът ми е има ли възможност да се доосигурявам от този момент с цел увеличаване на осигурителния доход, предвид планувана евентуална втора бременност, и ако не съществува ли друга такава, като връщането на работа не е вариант. Второ в случая какъв ще бъде размера на осигурителния доход, ако изляза в болничен при евентуална бременност до полагаемия такъв 45 дни преди раждане.

Благодаря предварително,
Поздрави