При попълване на осигурителните книжки се оказа, че не са подадени Годишни декларации обр.6  за няколко години. Образец на декларациите обр.6 намерих, но не намирам придружителното писмо. Моля, ако нкой има формуляра да ми го предостави! Благодаря Ви!
Да, така е. Първоначално  попитах и исках да не внасям годишното изравняване за 2001;2003 и 2007 г. , през  посочените години обаче са правени месечни вноски върху изискуемия минимум за СОЛ. Интересува ме от НОИ, длъжни ли са да ми заверят осигурителната книжка, без да внасям ГИ, на база месечните вноски върху изискуемия минимум?  В противен случай губя 3 години осигурителен стаж .Благодаря Ви предварително!
Както ме посъветвахте - подадох в НАП молба за опрощаване по давност на задълженията ми от невнесено годишно изравняване за ДОО за 2001; 2003 и 2007 г и получих приложеният като прикачен файл отговор. Когато предоставих полученият отговор в НОИ, отам ми заявиха , че тези задължения не подлежат на опрощаване по давност и не завериха осигурителната ми книжка за съответните години. В отговора на НАП не се споменава, че тези задължения не се опрощават, а подчертават, че в съответните счетоводни регистри липсват задължения, които да бъдат опростени. Какво бихте ме посъветвали? Благодаря Ви предварително!
Не се начисляват лихви във връзка с изтекъл давностен срок.
При попълване и заверяване на осигурителна книжка на самоосигуряващо се лице - собственик на ЕТ, се оказа, че не са внесени изравнителните вноски за 2001 г., 2003 г. и за 2007 г. Предвид на това че сумата е около 1000 лв.  а собственика е вече инвалид по болест, има ли опция сумата да не бъде внесена? Ще Ви бъда благодарен, ако споделите мнението си!
Трябва ми бланка за Декларация обр.1 за НОИ на хартиен носител за 2004 г. Благодаря Ви предварително!
Благодаря Ви! Въпросът вече е решен позитивно.
При попълването на осигурителна книжка в НОИ се оказа, че за 1998 и 1999 г, са направени вноски за собственика на фирмата, но няма данни в НОИ. Накараха ме да попълня Декларация образец No 1 общо 23 бр. - в НАП. Като отидеш там, те нищо незнаят, просто те препращат да търсиш някъде счетоводна кантора да ти свършат елементарна услуга. Намерих декларации обр.1 попълних ги и сега трябва да ги представя в НАП, но мисля, че трябва да има някъкво придружително писмо?! Моля, ако има някаква бланка или формуляр за пример да ми помогнете! Благодаря Ви предварително!
Къде мога да намеря бланка за годишна декларация обр.6 ? Имам чувството , че това е най- секретния продукт -  в НАП ме пращат при счетоводните къщи и даже нямат стара, за да ми я покажат, прерових много страници в нета, много се говори за нея, но и там където ме насочват към нея, там където ме насочват страницата е празна. Имам усещането, че ще трябва да се обърна към ДАНС. Моля Ви помогнете, няма да ограбвам банка, просто не съм подал годишна данъчна декларация обр.6  за 2005,до 2009 г.