Правя индивидуални графици. Не смея да ги връчвам срещу подпис, защото в 90% от случаите няма как да връча срещу подпис промените:( Те стават с обаждане по телефона, като се променя часа, изцяло отпада дейността или вместо човека на следващия ден да почива, както е по график, се налага да работи. Понякога - макар и по-рядко, промени се извършват дори след като човека вече е дошъл на работа. След това реалното работно време се отчита с вътрешен формуляр. Просто недоволството е все по голямо и не знам къде е границата ( законовата) на тези промени и кога ще ме налазят от инспекцията:(. Лично на мен изобщо не ми е приятен този начин на работа , но.....
:)
За промените - винаги може да се наложи промяна - какво правиш, ако някой се разболее - ами преработваш графика. За сроковете - мисля, че и от днес за утре е ок.
Благодаря на всички отзовали се. В същност, проблема са ми промените. Оказва се, че промени трябва да се правят поне 3 пъти седмично, като по правило са от днес за утре. По този начин се получава, че работниците трябва да са на разположение едва ли не 24 часа 7 дни седмично и те недоволстват. Затова попитах за ограничения. Още веднъж благодаря на всички.
Здравейте,
Имам специфичен въпрос, свързан със сумираното изчисляване на работното време. Не знам дали точно тук е мястото, но просто се надявам да получа адекватен отговор. Става въпрос за следното. В едно от писмата които прочетох пише, че работодателя е длъжен да изготви график, съобразен със законовите разпоредби. За съжаление, не са цитирани  кои. Въпросът ми е точно за този график. Ако е възприет период на изравняване например 3 месеца, тримесечен график ли се изготвя. Възможно ли е да се правят промени във вече изготвен график? Колко често? Колко по- рано от изпълнението на графика могат да се правят подобни промени? Например- промени от днес във графика за следващия месец? Промени от днес във графика за следващата седмица? Промени от днес във графика за следващия ден?
Благодаря предварително на всички отзовали се.