Благодаря! И аз така мисля, но исках да се посъветвам с колеги.
Колеги, сега имаме проверка от НАП дали сме продавали горива на едро в периода 01.08-31.08.2016г. и евентуално искат да ни глобят.Имат ли такова право според вас, при положение че не сме внесли гаранция  и сме спряли продажбите на горива на едро след 07.09.2016г.?
Тоест - търговците на горива на едро , които имат обороти месечно над 25 хил.лв /без тези които минават през фискализация/ трябва да направят обезпечение до 05.09.2016г. или ще бъдат дерегистрирани по ЗДДС. Така ли се получава?
Точно това питам, от кога влиза в сила закона? Обадих се в НАП (защото нищо не пише в техния сайт) дежурната на телефона не можа да ми отговори, консултира се с колеги и т.н. , по принцип било веднага след обнародване. Да чакаме в Актуално в страницата на НАП.
От кога влиза в сила не мога да разбера? Четох в ДВ , не видях упоменато? От обнародването в ДВ ли?
Здравейте и Честита Нова 2014 година! За всички да е много успешна и плодотворна!
Въпросът ми е следния, ако има вече настроени за работа хора  :smile1::
На колко  часа мога да назнача  работници на допълнителен трудов договор при сумирано изчисление на работното време, ако тези работници са на основен трудов договор на пълно работно време при сумирано изчисление в друго предприятие?
Знам,че трябва да съобразя двата графика, почивки и т.н., но искам да знам дали въобще имам право да ги назнача по втори трудов договор - чл.111 КТ? Каква е часовата норма работно време при два трудови договора на сумирано работно време?