Датата на раждане не влияе до 410 ден, при вас 410 дни са до 15.02.2021 вкл.
Втората година ще бъде до 31.01.2022вкл.
Здравейте! Моля за мнения по следния казус: Налице е сделка за придобиване на недвижим имот от физическо лице. Продавачът е ЮЛ, регистрирано по ЗДДС. Освен Договор за покупко-продажба продавачът издава и фактура с начислен ДДС. Въпросът ми е: Върху коя от двете стойности следва да се изчисли дължимият към Общината данък за придобиване на имущество - върху данъчната основа или върху общата стойност с ДДС. Моля, ако по този въпрос има и някакви указания на ЦУ на НАП или съдебна практика да приложите линк към съответното становище. Говорих с двама нотариуси - и двамата са на различно мнение.
Благодаря!
Здравейте, когато дружеството е започнало дейност през годината, съставяйки съкратените отчети да се записва период от датата на дейността или 01,01,2018 до 31,12,2018.
Здравейте! Моля за консултация по следния казус. ООД с двама съдружници, предстои продажба на дружествения дял на единия, като купувач е втория съдружник. Сделката се финансира от банка с ипотечен кредит, като стойността на дружествения дял ще бъде преведена директно по сметката на купувача на дяла. Пари няма да постъпват по сметка на дружеството. Как е най правилното счетоводно отчитане на сделката. Благодаря!