Коментарът ми не е заядлив. Направо съм възмутена!!! Точно заради такива като Вас въведоха това  изискване. Работейки на черно, срещу нищожно възнаграждение или безплатно Вие подбивате цените в бранша, а с непознаването на елементарните норми петните името на професията.

ПП И въпреки всичко съм Ви помогнала. Не съм сигурна, обаче, дали сте разбрали съвета ми :(

Незная от кога да помогаш на роднини е подбиване на цени. Възмущавайте си се колкото искате.
Да, може и по пощата / като всяка друга декларация / . Да не забравя - поискаха ми получения имейл за тази корекция - разпечатан естествено. Случайно го носех и го дадох, но и да не го бях носила нямаше за това да ми създадат проблем. Специално попитах.
Много Ви благодаря за информацията! Всичко добро Ви желая :)
Все едно подаваш направо старата декларация като попълваш всичко и добавяш  пропуснатите данни. Нищо не ми искаха, но с мене беше и собственика - в противен случай трябва пълномощно / не нотариално заверено / .
Разбрах, благодаря! А дали ще може да я изпратя по пощата с обратна разписка?
Ходих до НАП и подадох коригираща чл.92 заради пропуснати данни за съставител. Всичко си мина нормално, няма проблеми, няма глоби . Ако сте имали обаче отстъпка за данъка се губи. Това е.
Здравей!
В декларацията само попълни липсващите данни ли?
Нещо друго попълва ли по декларацията? Придружително писмо искаха ли ?
Вие съставяте и подписвате  ГФО, а задавате такива лаишки въпроси. Не Ви ли е неудобно?
А нещата могат да се "оправят" елементарно: ГД от м.март, платен м.октомври (все още е възможно) или ноември и със спазени всички формалности, произтичащи от това.
Здравейте! Фирмата, която водя е само една с не толкова сложни операции и го правя чисто като услуга на мой роднина, без да искам каквото и да е възнаграждение. Не съм чак толкова навлязъл и просветен в счетоводството, затова можеше коментарът Ви да не е толкова заядлив. Ако не Ви е харесало написаното от мен, можеше просто да не отговаряте
Благодаря за отговора!
А ако започнат да ме разследват, и им покажа сключен граждански договор за извършената услуга ще се разминат ли нещата, или трябва да съм регистриран като СОЛ, упражняващ свобондни професии ?
Изобщо има ли някакъв начин да избегна бъдещи главоболия ?
Здравейте!
Аз днес получих същото съобщение.
Тъй като подадох декларацията на мой роднина, без да сме в никакви взаимоотношения, сега като си попълня данните, ще тръгнат ли да ме издирват за неплатени осигуровки и т.н
Иначе си имам диплома и стаж и мога да създавам ГФО
Искам да попитам и друго -  при положение, че подадох декларацията по ел. път, мога ли да извърша корекцията отново електронно, че нещо не намирам тази опция е сайта на НАП