Благодаря на Всички за отговорите.
До marpan_64 : Хората са казали: "Ако можеш - помогни, ако не можеш - не пречи." И не - не е пазарене , а просто питане.И да - здравето е най-важно, но когато вляза в аптеката се налага да си платя...
До Елена - не бързайте да съдите - не знаете в какво положение съм и кое налага питането ми.
Здравейте, В момента съм втора година отпуск по майчинство (на 310лв.).Планирам втора бременност след навършване на детето на 2год.
- Какви са възможностите да получавам високо майчинство за другото дете, при положение че не смятам да работя още 1г. и 3м. (+ 9м. бременност, за да станат 2г.)?
- Възможно ли е сега да си плащам допълнително високо осигуряване до навършване на втората година на детето , да се върна на работа за да ползвам натрупаната ми платена годишна отпуска и след това да забременея и да изляза в болничен до настъпването на 45-дневния преди раждане? Ако това е възможно, значи ли , че майчинството ми ще бъде високо - както за първото ми дете?
- Какво следва да направя за да се самоосигуря допълнително предвид гореизложеното?
- Вариант ли е , да забременея преди навършване на 2г. на първото ми дете и да не се връщам на работа, а да изляза в болничен 9м., да си плащам допълнително осигуровки  за месеците преди да забременея, т.е. преди болничния и ще получавам ли високо майчинство в този случай?
Предварително Ви благодаря:)