Може! На болничния би трябвало да има като забележка, поради каква причина е издаден по-късно

Прегледах го обстойно - няма никакви забележки..  :noexpression:
И най-странното е, че днес като ми донесоха този 60 дневен болничен, той е издаден на 07.03.2014 год. - продължение на предишния и с начална дата 07.02.2014г. Може ли така да се издава БЛ за месец назад ???  :blink: :blink:
Ами сумата на заплатата, преведена без основание.
Ограничена имуществена отговорност на колегата, за вредата, която е нанесъл на работодателя си.
Колега, много крайни решения ... парите така или иначе ще се удържат на служителката, кофтито е че ще се протака във времето. Ако тя не ги внесе обратно по каналния ред, в първия момент, в който се върне на работа и има някакви постъпления, ще й се удържат от работната заплата. Когато ми донесат заветния болничен ще му сложа един входящ номер, с дата и подпис, за да имам доказателство, че е представен неправомерно - с над едномесечно закъснение! При мен системата автоматично начислява и разпраща заплатите по карти на служителите, ако не са им нанесени някакви отсъствия през месеца. Моята грешка в случая е, че съм пропуснала точно тази служителка в тарапаната по заплати.. :blush:
А тези 60 дни (така ми каза поне въпросното майче) явно са някакъв сбор с остатъкът от онези 45 дни, които са преди раждане. 
Здравейте! При мен при оформянето на последните заплати се получи следното мазало:

служителка, която излиза в отпуск бременност и раждане, но не представя въпросния болничен за 60 дни :blink:, съответно не съм го нанесла в програмата и й се начислява заплата за месеца, който факт за съжаление съм пропуснала.. Превод на заплата и всякакви други вноснки и т.н. ...тя  разбира се е изхарчила парите и ни дур, ни гял...  сега какво следва?  :noexpression:  Какви корекции мога да направя и разбира се да възстановя парите? :(  Благодаря Ви!
Здравейте! Да попитам и аз в темата за платения год. отпуск, за да не пускам нова....  :blush:
Служителка е подала молба за напускане (с 1 мес. предизвестие) и има 5 дни пго от 2013-та, иска да използва още 5 дни от 2014-та и да излезе общо 10 дни отпуск до датата на напускане. Та въпроса ми е следния: като изчисля както трябва дните за 2014, които й се полагат, за януари, февруари и март има - 3х1,67 = 5 дни, НО през март месец тя ще работи до 9-ти, след 10-ти ще бъде в отпуск, този 1.67 ден за март полага ли й се в този случай?
Благодаря!

Здравейте!
Имам следния казус:
През 2013 сме освободили служител, който е бил със загубена (от него) книжка. Издадени са му УП-та, които той така и не е дошъл да си вземе.  Сега пристига с намерената трудова книжка да му нанасям стажа, но като погледнах - няма оставена свободна страница. След нас, е работил на още 2 места, от където му е нанесен стажа, така, че не е оставено място и ако сега му впиша този при нас, няма да е спазен хронологичния ред. Какво ще ме посъветвате? Да му дам УП-тата и какво ... ? :blink:
Благодаря много!  :good:
Благодаря, в крайна сметка решихме да го задържим до понеделник. Не си заслужава да поемам риска :)
Здравейте!
Понеже съм новак в областта на ТРЗ, Ви пиша с въпрос по следния казус:  :blush:
Днес се налага да освободя служител, който е нает по чл. 67 от КТ, във връзка с чл.70 и чл.71, със срок на изпитване, в полза на работодателя
Заповедта за прекратяване е по чл.71, като му изплащам и по чл.224 дните ПГО, които му се полагат днес (5). Въпроса е там, че управителя е в отпуск до края на седмицата и няма кой да разпише Заповедта, която трябва да връча на служителя днес, както и попълнената трудова книжка. Проблем ли е да я дам на служителя да ми я разпише така, само с фирмен печат, а в понеделник да му подготвя целия комплект документи, вече подписани и от управителя. Знам, че има 7 дневен срок за регистрация в БТ и има вероятност да го изтърве, но освен това някакви други законови претенции може ли да има от страна на служителя и с тази неподписана Заповед давам ли му повод за такива? Благодаря предварително на всички, които ще се отзоват. 
Здравейте!
Трябва да подготвя ТД по чл.110 на 4 часа, но платения отпуск, който знам че е  пропорционален на трудовия стаж, в този случай 10 дни ли трябва да бъде?  :blush:
И друго, какъв трябва да е срока за предизвестие при прекратяване на трудовото правоотношение? Попаднах на бланка за такъв ТД в интернет, на която пишеше 15 дни.  :noexpression: :question: На основния ТД, предизвестието й е 1 мес.
Благодаря предварително!