Хубаво де, да приемем, че са минали три години от последната Ви борса. Както си ги смятатеэ - така. Ограничението от трите години е  за отпускане на минимално обезщетение или за "пълна борса". За да Ви се отпусне обезщетение, трябва първо да отговаряте на условията на закона, а именно - да имате 9 месеца от последните 15 с трудов договор. Вие имате само 5. Значи въобще нямате право на обезщетение.

И не се заяждайте с колегите, а питайте както трябва.

Благодаря за отговора ви. Колегиални сте, но не и справедливи- не си го смятатм както и да е, а както трябва. 3-те години са от решението за право на обещетение.
ни най-малко ще тръгна аз да се заяждам.
Както и да е получих вече отговор. Съжалявам, че изобщо попитах, в този форум има повече хора, които търсят повод да се заядът с някой, от колкото да бъдат полезни.
За да имате право на отново на "пълна" борса, то трябва да са минали 3 години от датата на отпускане на последното обезщетение. Трябва да имате осигуровки във фонд „Безработица” най-малко 9 месеца през последните 15 месеца преди прекратяване на осигуряването.

п.п. Вие за момента сте имали около 5 месеца само.

Благодаря, значи нямам никакво право сега. Отговорихте ми точно и ясно.
Ето на Вас всичко Ви е ясно. Тогава защо питате?
Въпроса не ми е как да си сметна периода от последното обещетение!!!  Нали
Защото вие само за това ми пишете...
теоритично 3 години се смятат от датата за решение за получаване на обещетението, което е март 2013, 12 месеца изтекоха март 2014, до март 2016 стават точно 3 години от решението за ползване на обещетение.
ако сте компетентна да вземете отношение по въпроса ми, ще се радвам да прочета отговора ви, а не да се хващате за сметки
да права сте след 3 месеца стават 3 години, аз написах хипотетично- като ситуация
Имам въпрос, отминаха 3 години от последният път когато съм използвал правото си на обезщетение . Сега може ли да ползвам  отново. за тези 3 години имам само около 5 месеца по трудов договор.
последното парично обещетение е от март 2014г, сега имам 5м по ТД, но съм отново болен и ще напускам, защото работата е неподходяща за мен. Имам ли право на парично обещетение за безработица?