Благодаря за бързия отговор, винаги давате точни и изчерпателни отговори :good: По същия начин мисля и аз, но е добре да чуеш още едно мнение.
Здравейте и Честита Нова Година на всички потребители!
Моля за помощ по следния казус - фирма А от Италия продава на фирма Б от Канарски острови, а фирма Б продава на фирма В от България.Стоката директно се транспортира от български превозвач от А / Италия/ до В / България/ без да напуска ЕС.
На пръв поглед като тристранна операция, но Канарските острови са трета територия и извън ЕС. В случая както стоката не напуска ЕС дали може да се мине като ВОП за българската фирма или задължително митница?
Благодаря предварително
Аз подавам без проблеми, но пък сайта на НАП не мога да отворя 
Чл. 173. (Изм. - ДВ, бр. 58 от 2010 г., в сила от 30.07.2010 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2015 г., в сила от 17.07.2015 г.) (1) Платеният годишен отпуск се ползва от работника или служителя с писмено разрешение от работодателя.
2 години работих с Омекс и е добра наистина, но пък и цените за закупуване и абонамент са умопомрачителни :blink:
Сега работя с Поликонт и като цени е доста по-добре, като възможности по нищо не отстъпва, дори  в много  отношения е по - добра- например справки
Така, че колега поогледай се преди да вземете решение с шефката и успех
Прехвърля се вземане по договор за наем. Т.е. има договор, по който всеки месец се пускат фактури за наем. Нямам предварително известно число, което да отпиша от баланса на фирма А - ако беше така, всичко щеше да е лесно и ясно :)
Здравейте,
Моля ви за мнения как да осчетоводя цесия, с която фирма А прехвърля вземането си  по договор за наем от фирма В на  фирма С срещу цена от 300 000лв. Фирма А е собственик на сграда, регистрирана е по ДДС и всеки месец издава фактури за наем на фирма В. След сключването на тази цесия, кой следва да издава фактурите на наемателя на имота? Какви операции трябва да взема при сключването на цесията - и при цедента, и при цесионера?
Благодаря предварително на всички, които ще се включат!
Здравейте,
възможно ли е ликвидационния дял на едноличния собственик на ЕООД в ликвидация да не бъде реално изплатен, а да бъде прихванат със задължение на същия към дружеството?